Inimioare pentru fiecare

marți, 14 februarie 2017, 19:30
3 MIN

* Azi e un fel de sărbătoare a iubirii; ni s-ar părea normal ca iubirea să beneficieze de 365 de zile pe an, nu doar de una singură: să înţelegem de aici că restul anului este dedicat urii? Şi dacă s-a ales o zi pe an (două, dacă punem şi Dragobetele), de ce în februarie? Ce legătură este între iubire şi ger, troiene, paltoane, izmene, lopeţi, şoferi care înjură şi material antiderapant scrâşnind sub tălpi? Cele două sărbători ale iubirii seamănă cu cele două sărbători ale unirii (1 Decembrie şi 24 Ianuarie), din punct de vedere al condiţiilor meteo. Nu se putea pune Ziua Îndrăgostiţilor în mai, când florile râd în soare, păsărelele ciripesc în văzduh, iar berea spumegă în halbe, la terase, ori prin septembrie, cu pastramă de oaie şi tulburel?

* Restaurantele anunţă de o bună bucată de vreme, în casete publicitare ori pe afişe pline de inimioare, petreceri speciale cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor; parcă nu ne vine să credem că, în seara asta, tinerii îndrăgostiţi aflaţi în respectivele localuri vor cere ospătarului tocăniţă de inimioare de pui sau inimă de purcel la tavă cu salată, chifle şi trei beri de încălzire: până la urmă, simbolurile sărbătorii vor fi tot ciorba de burtă cu mujdei şi smântână, ceafa de porc cu cartofi ţărăneşti şi murăturile asortate. Sau, pe partea organelor, stomacul şi intestinele.

* Dacă inima, ca organ, e asociată cu iubirea, ni s-ar părea normal să existe şi alte sărbători dedicate altor sentimente (că nu-i iubirea singurul), asociate cu alte organe (că nu-i inima singurul). Suntem siguri că şi comercianţii ar fi de acord cu noi: să fie, de exemplu, o Ziua Mâniei / Furiei, la care oamenii să cumpere produse în formă de bilă (colecist, mai exact), o Sărbătoare a Supărării (formă de ficat), Ziua Anxietăţii (un sentiment care afectează rinichii), a Agresivităţii (formă de stomac cu ulcer), Decada Umilinţei (formă de tiroidă), Săptămâna Indiferenţei (formă de glande suprarenale) şi lista poate continua, că am găsit pe net zeci de site-uri despre legătura dintre organe şi sentimente ori stări. O sărbătoare a Inteligenţei, cu produse în formă de creier, n-ar prinde prea tare: cine are, de obicei evită festivismele astea, iar ceilalţi oricum nu prea ştiu cum arată, că n-au văzut aşa ceva la România TV şi Antena 3. Nu ar merge nici o zi dedicată sentimentelor poporului faţă de politicieni, fiindcă produsele în forme specifice s-ar putea vinde doar la sex-shop.

* Azi, bărbaţii oferă daruri femeilor iubite; printre cele mai căutate se află cosmeticele, produsele de înfrumuseţare. Ca să nu mai iasă scandaluri, ca în anii precedenţi, ar fi cazul ca reprezentanţii sexului tare să cunoască de pe-acum o treabă: deci, băutura nu intră în categoria produselor de înfrumuseţare, oricât s-ar spune în popor că nu există femeie urâtă, ci doar băutură puţină! Şi doi: dacă soţia dumneavoastră v-a spus că îşi doreşte o mască de frumuseţe, să ştiţi că aceasta e un fel de alifie, nu o mască de carton cu chipul vreunui fotomodel, pe care să şi-o pună doamna pe faţă!

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii