Ministrul Sănătății a descoperit „piața” organelor din spitale. Nu vrea prioritate pentru vedete

sâmbătă, 26 noiembrie 2016, 12:43
1 MIN
 Ministrul Sănătății a descoperit „piața” organelor din spitale. Nu vrea prioritate pentru vedete

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a afirmat că în urma controalelor efectuate asupra dosarelor de transplant s-a descoperit o serie de probleme grave. "Există suspiciuni privind corectitudinea alocărilor de organe", a spus acesta.

"În prima lună de mandat, în urma unor informaţii primite de la mediul medical şi de la pacienţi am trimis corpul de control să facă verficări. Controalele la Agenţia Naţională de transplant au fost finanlizate. Sunt grave, afectând mii de pacienţi care aşteaptă un transplant cu speranţa. Decizia de a alocat un organ trebuie să se facă pe criterii clare. Echipa a constatat că legile nu sunt respectate. Nu există o lista de aşteptare la nivel naţional pentru fiecare organ deşi ar trebuie să existe. Pacienţii de pe liste nu beneficiază întodeauna de şanse egale. Este posibil să fii în fruntea listei, dar să nu intri în sala de operaţie. Nu există o procedură clară. Acest lucru dă posibilitatea ca o persoană să decidă cine primeşte organul sau nu", a detaliat minstrul Vlad Voiculescu.

"Sunt pacienţi care sar rândul. Nu trebuie să conteze dacă este mai vedetă sau nu când se decide transplantul", a afirmat Vlad Voiculescu.

realitatea.net

Comentarii