Panorama Iaşului va putea fi văzută de pe Biblioteca Universitară

miercuri, 03 decembrie 2014, 02:58
2 MIN
 Panorama Iaşului va putea fi văzută de pe Biblioteca Universitară

Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Emi­nescu“ din Iaşi va instala în cupola clădirii principale, de la Fundaţie, trei echipamente optice cu care ieşenii şi eventualii turişti vor putea să obser­ve vederea panoramică a întregului municipiu.

Hotă­rârea achiziţionării acestor echipamente a trecut deja de Consiliul Local şi va fi cuprinsă fie pe finalul exerciţiului bugetar al Primăriei din anul acesta, fie în prima parte a anului viitor. „Este o idee de marketing, în sensul că putem face această instituţie mai interesantă, atât pentru tineri, care poate au o sfială de a intra în biblio­tecă, cât şi pentru ieşeni. Vrem să dezvoltăm mai multe componente care să refacă ideea originală a acestei clădiri – un Palat Cultural care are şi o bibliotecă, fiindcă aşa a fost construit iniţial“, a declarat prof.dr. Gheorghe Teodorescu, director al BCU Iaşi.

Acesta a precizat că urmează ca, în perioada următoare, spaţiul de acces către cupolă, care trece prin câteva dintre secţiunile bibliotecii, cât şi zona respectivă din mansarda clădirii să fie amenajate pentru a putea fi deschise publicului. „Să punem acest lucru şi la dispoziţia celor care vin din afara oraşelor. Profesorii care îşi aduc elevii în Iaşi să îl viziteze vor putea să îi aducă să îl vadă de sus, să explice direcţiile, spre Galata, spre Bucium sau spre Copou. Mai vin şi delegaţii din străinătate, oameni interesaţi care vor să cunoască Iaşul, iar la noi este un loc interesant unde pot fi aduşi şi pot vedea această minunată privelişte pe care o oferă Iaşul“, a adăugat directorul.

Acesta a mai explicat şi faptul că este în lucru o solicitare cu privire la racordarea ilumina­tului arhitectural al clădirii la iluminatul public al oraşului, fiindcă doar costurile pornirii instalaţiilor respective în fiecare noapte sunt foarte mari pentru a fi suportate din bugetul instituţiei culturale. „Consumul este foarte mare. Şi mai este regretabil ca atunci, venind dinspre Palatul Cul­turii, pe axa bulevardului Ştefan cel Mare, strada Lăpuşneanu, spre Palatul Uni­versitar de la Copou, să nu fie această legătură luminată. Puteam să o iluminăm şi noi, dar factura e prea mare pentru bugetul primit de la Ministerul Educaţiei, şi degea­ba ne plângem în direcţia aceea, că nu este foarte mare interes“, a conchis prof.dr. Gheorghe Teo­dorescu.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii