Patru propuneri de supraimpozitare pentru terenuri neîngrijite din oraş

miercuri, 17 mai 2017, 01:50
1 MIN
 Patru propuneri de supraimpozitare pentru terenuri neîngrijite din oraş

Consiliul Local a decis recent impozite mai mari pentru proprietarii care nu-şi fac curat pe terenurile din oraş. Legea permite supraimpozitarea până la 500%.

Inspectorii Primăriei au aplicat zeci de amenzi contravenţionale în prima jumătate a lunii mai. Potrivit unui raport al municipalităţii, au fost întocmite 27 de procese-verbale de contravenţie, iar amenzile s-au ridicat la peste 50.000 lei. Cele mai multe sancţiuni, 12 la număr, au fost aplicate pentru lipsa autorizaţiilor de funcţionare sau nerespectarea obiectului de activitate autorizat de către diverşi agenţi economici. 

Totodată, şase sancţiuni au avut ca obiect expunerea mărfurilor în afara spaţiilor de vânzare, în timp ce alte trei au vizat lipsa contractelor de folosinţă a domeniului public. În acelaşi raport se arată că au mai fost aplicate amenzi pentru nerespectarea de către unii operatorii economici a somaţiilor de salubrizare a unor spaţii verzi sau terenuri, precum şi faptul că nu au ridicat autovehicule avariate, de tonaj mare, staţionate pe domeniul public. Inspectorii au înaintat şi patru adrese către Direcţia de Fi­nanţe Locale cu propunere de supraimpozitare a unor terenuri neîngrijite, potrivit unei recente hotărâri de Consiliu Local, de anul trecut.

Legea permite ca această supraimpozitare să poată ajunge până la 500%. De asemenea, în cazul a 25 de operatori economici, au fost trimise tot atâtea somaţii cu privire la prezentarea actelor de funcţionare, salubrizarea unor terenuri şi ridicarea de maşini abandonate pe domeniul public.  

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii