De Sănătate

Punem punctul pe știi

Pentru nişte bubiţe, o fetiţă a fost plimbată prin trei spitale din două oraşe

joi, 06 aprilie 2017, 01:50
2 MIN
 Pentru nişte bubiţe, o fetiţă a fost plimbată prin trei spitale din două oraşe

O fetiţă de un an şi jumătate din judeţul Vaslui a ajuns acum câteva zile la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, în urma unei stări febrile, în timpul internării existând suspiciunea că ar putea fi vorba despre un caz de rujeolă. 

Conform reprezentanţilor spitalului, aceasta a fost internată iniţial într-o unitate medicală din Vaslui, ajungând ulterior la spitalulul ieşean cu febră, iar la câteva zile după internare în Clinica III Pediatrie Generală i-a apărut pe piele o erupţie care i-a făcut pe medici să creadă că ar putea fi vorba despre rujeolă, fiind transferată către Spitalul de Boli Infecţioase pentru ca medicii de aici să confirme sau să infirme diagnosticul. „Pacientul a fost internat pentru o patologie intercurentă, după ce i-a apărut acea erupţie am considerat că este nevoie să luăm măsuri de izolare, pentru a nu exista riscul de transmitere la alţi pacienţi”, a precizat dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt de la Spitalul de Copii. Reprezentanţii unităţii medicale spun că în acest timp au fost luate şi măsuri de izolare în caz că este vorba despre rujeolă, fiind de altfel primul caz din acest an. „Avem pe fiecare secţie câteva paturi pe care le folosim pentru a izola copiii care prezintă anumite suspiciuni, până la stabilirea unui diagnostic. Copilul a fost izolat din momentul în care s-a discutat despre această suspiciune”, a completat dr. Radu Terinte, managerul unităţii medicale.

 

Fetiţa a fost transferată ulterior la Spitalul de Boli Infecţioase în cursul zilei de marţi, 4 aprilie, medicii de aici susţinând că este puţin probabil să fie vorba despre rujeolă. Potrivit medicilor, fetiţa este diagnosticată în prezent cu exantem viral şi abia vineri i se vor face analizele specifice rujeolei. „Pacienta este internată cu exantem viral, o afecţiune care are o simptomatologie asemănătoare cu rujeola. Important de subliniat este că fetiţa este vaccinată împotriva rujeolei, deci este foarte puţin probabil să facă rujeolă. În al doilea rând, serologia pentru rujeolă se face după patru zile de la apariţia erupţiei. Fetiţei i-au apărut bubiţele luni, 3 aprilie. Noi îi putem face analizele vineri, 7 aprilie”, a arătat dr. Mihnea Hurmuzache, director medical al Spitalului de Boli Infecţioase. Exantemul viral este o afecţiune care se caracterizează prin febră urmată de o erupţie cutanată. (Mădălina OLARIU, Iulia CIUHU) 

Comentarii