De Sănătate

Punem punctul pe știi

Protestul părinţilor nemulţumiţi de condiţiile din Spitalul de Copii se extinde şi în judeţele vecine

marți, 06 iunie 2017, 01:50
2 MIN
 Protestul părinţilor nemulţumiţi de condiţiile din Spitalul de Copii se extinde şi în judeţele vecine

Mai mulţi părinţi au protestat de 1 iunie, Ziua Copilului, în faţa unităţii medicale. Aceştia au anunţat un protest mai amplu, chemând şi părinţi din judeţe limitrofe.

Părinţii care au protestat de Ziua Copilului în faţa Spitalului de Copii „Sf. Maria“ intenţionează să organizeze un protest de mai mare amploare şi în faţa Consiliului Judeţean Iaşi, în subordinea căruia se află unitatea medicală din Tătăraşi, protest la care să participe mai mulţi părinţi, chiar şi din alte judeţe. „Dorim să ne organizăm pentru un protest de amploare în faţa Consiliului Judeţean, pentru susţinerea finanţării urgente a reabilitării spitalului. Rog ieşenii care îşi doresc sincer acest lucru să vină alături de noi. Sper ca toţi ieşenii să lase nepăsarea, frica şi ruşinea deoparte şi să se implice în acest protest. Aşteptăm şi susţinerea celor din judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Vaslui, Bacău. Avem nevoie de sprijin şi implicare. Aştept să fiu contactat pe adresa de e-mail urtoicatalin@yahoo.com pentru a ne organiza“, a publicat pe o reţea de socializare Cătălin Urtoi, unul dintre părinţii care a iniţiat protestul de vineri.

Reamintim că, vineri, 1 iunie, părinţii mai multor copii ieşeni, nemulţumiţi de condiţiile existente în unitatea medicală, au ales să marcheze Ziua Copilului printr-un protest, afişând mesaje ca „În mizerie nu se poate face performanţă“, „SOS sănătatea copiilor!“ sau „Depolitizaţi spitalele!“. Acestora li s-au alăturat şi câţiva medici, membri ai Alianţei Medicilor, care au venit să îi susţină. Împreună, aceştia au stat de vorbă cu managerul spitalului, dr. Radu Terinte, care le-a explicat părinţilor că unitatea medicală este inclusă într-un proiect de reabilitare totală, în acest timp nefiind posbil să se facă alte reabilitări. După discuţie, aceştia au vizitat şi câteva secţii ale spitalului. 

 

Comentarii