Selfie-urile au ucis mai mulţi oameni decât rechinii anul acesta

marți, 22 septembrie 2015, 16:19
1 MIN
 Selfie-urile au ucis mai mulţi oameni decât rechinii anul acesta

Un turist japonez în vârstă de 66 de ani a murit, iar tovaraşul care îl însoţea a fost rănit după ce au căzut pe scări în timpul unui selfie la Taj Mahal. Moartea lui, scrie Mashable, ridică numărul de decese cauzate de selfie-uri anul acesta la 12. Prin comparaţie, în 2015 au existat opt morţi provocate de rechini. Asta ar trebui să le reamintească oamenilor că e periculos să se concentreze pe ecranul telefoanelor mobile în medii necunoscute.

Patru dintre oamenii care au murit pentru că şi-au făcut selfie-uri nepotrivite anul acesta au căzut, la fel ca japonezul de mai sus. Alţii au fost loviţi de tren, fie pentru că şi-au dorit o poză în mod expres cu un tren, fie pentru că voiau să se fotografieze făcând ceva periculos. Nu se ştie încă dacă numărul de decese cauzate de selfie-uri e în creştere la nivel mondial, însă tot mai mulţi turişti ajung în presă după încercări periculoase de a-şi face poze memorabile.

Unele parcuri s-au închis pentru că vizitatorii încercau să se fotografieze cu urşi, iar organizatorii evenimentelor în care se fuge de tauri, care sunt în sine o practică periculoasă, au interzis în mod special selfie-urile. Participanţii la Turul Franţei sunt şi ei îngrijoraţi de persepctiva lor, în condiţiile în care fanii se mai plantează uneori în mijlocul drumului pentru a-şi face poze cu cicliştii venind din spate.

Textul integral, pe totb.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii