De Sănătate

Punem punctul pe știi

Spitalul Neurochirurgie, nominalizat la un important premiu international

miercuri, 04 martie 2015, 17:36
2 MIN
 Spitalul Neurochirurgie, nominalizat la un important premiu international

Spitalul Clinic de Neurochirurgie Iaşi a fost nominalizat pentru premiul “Best Hospital” -2014, iar managerul acestuia, dr. Lucian Eva la premiul “Best Manager” de către “European Business Assembly” (EBA).

Înfiinţată la Oxford, Marea Britanie, în anul 2.000, EBA este este o instituţie socială informală care are ca membri peste 1.000 de lideri, elite din sfere variate de activitate din întreaga lume. Practic, este vorba de profesionişti în diverse domenii de activitate care joacă roluri importante în integrarea Euro-Atlantică.
 
Ca exemplu, una dintre structurile EBA esteCRE –  “Clubul Rectorilor din Europa” – acociaţie ce  include rectori, cadre universitare şi oameni de ştiinţă din cele mai importante centre academice ale Europei, Asiei şi Africii.
Periodic, EBBA organizează forumuri şi conferinţe specializate, anul acesta urmând să aibă loc în aprilie, la Londra, Formul Internaţional “Realizările anului 2014”.
 
În cadrul acestui forum se vor acorda şi o serie de premii, existând o secţiune special dedicate domeniului sănătăţii. La această secţiune, Spitalul Clinic de Neurochirurgie “N. Oblu” din Iaşi   a fost nominalizat pentru premiul “Best Hospital, iar managerul acestuia, dr. Lucian Eva, la premiul “Best Manager” pentru domeniul medical.
A fost o surpriză foarte plăcută când am primit anunţul privind cele două nominalizări. Procedurile de selecţie şi nominalizare sunt realizate de specialiştii “EBBA”, luând în calcul mai multe criterii. Aceste nominalizări ne bucură pentru ele sunt dovada faptului că eforturile noastre pentru a dezvolta şi a creşte calitatea serviciilor medicale, au dat rezultate”, a declarat dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie Iaşi.
 
Reprezentanţii “EBBA” au precizat în scrisoare trimisă la Iaşi că realizarea nominalizărilor pentru premiul “Best Hospital” au fost luate în calcul criterii cum ar fi calificarrea medicală înaltă a personalului, echipamentul modern al unităţii, implementarea unor metode şi tehnologii noi de tratament etc.
 
Pentru nominalizarea la premiul “Best Manager” în domeniul medical s-au avut în vedere managementul de succes, experienţa profesională şi implementarea şi aplicarea în respectiva unitatea medicală a unor metode de tratament eficiente. 

Comentarii