Tabăra lui Chirica pregăteşte asaltul final în PSD Iaşi

marți, 12 iulie 2016, 01:54
2 MIN
 Tabăra lui Chirica pregăteşte asaltul final în PSD Iaşi

Liderii organizaţiei municipale PSD Iaşi pregătesc asaltul final pentru preluarea controlului în întreaga filială a social-democraţilor. Potrivit unor surse din PSD, o conferinţă de alegeri pentru desemnarea unui nou preşedinte al organizaţiei judeţene ar putea avea loc în luna septembrie. Propunerea pentru desfăşurarea alegerilor interne ar urma să se facă la şedinţa Comitetului Judeţean Executiv (CJEx). 

„CJEx-ul ar trebui să fie convocat în maximum două săptămâni pentru că trebuie operate schimbări în componenţa lui, având în vedere rezultatele alegerilor locale”, au spus surse din PSD. Liderul organizaţiei municipale şi preşedinte executiv al filialei, Mihai Chirica, a declarat săptămâna trecută că trebuie organizate alegeri şi a revendicat şefia PSD Iaşi, în cadrul unei şedinţe a Biroului Permanent Judeţean (BPJ).

Alături de Chirica, ideea alegerilor este susţinută şi de preşedintele Consiliului Judeţean, Maricel Popa. Cei doi au făcut o alianţă împotriva tandemului format din Victorel Lupu (preşedintele PSD Iaşi) şi Cristian Stanciu (vicepreşedinte al filialei). Surse social-democrate au declarat că influenţa celor doi în partid a scăzut vizibil, dar au subliniat că Lupu beneficiază în continuare de susţinerea unor primari comunali importanţi din PSD, aceiaşi primari care resping ideea ca filiala să fie condusă de către Chirica.

În paralel, „tabăra Chirica – Popa” vrea şi îndepărtarea lui Stanciu din funcţia de lider al consilierilor judeţeni ai PSD. Săptămâna trecută, Chirica l-a criticat pe Stanciu, spunând, printre altele, că „destinele judeţului şi municipiului nu se pot împiedica de un consilier judeţean”. Pe această poziţie ar urma să fie propusă Mihaela Ivancia, dar pentru schimbarea liderului de grup este nevoie de un vot în biroul politic al filialei şi de sprijinul celorlalţi consilieri judeţeni ai PSD. Tensiunile din organizaţia social-democrată au reizbucnit săptămâna trecută.

Chirica a revendicat şefia filialei subliniind că este cel mai reprezentativ lider al PSD Iaşi în urma alegerilor locale. În context, vicepreşedintele PSD a amintit şi de înţelegerea dintre el şi Lupu de anul trecut, prin care ultimul şi-a luat angajamentul să conducă filiala doar până la alegeri. Acordul respectiv a fost compromisul solicitat de şeful PSD Liviu Dragnea, în condiţiile în care lupta pentru putere, după plecarea lui Gheorghe Nichita, putea duce la o ruptură a filialei.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii