De Business

Punem punctul pe știi

TechFest, primul festival din Transilvania de tehnologie, se extinde din Cluj la Iaşi

vineri, 11 august 2017, 14:37
2 MIN

Primul festival din Transilvania dedicat tehnologiei, TechFest, lansat în toamna anului trecut la Cluj-Napoca, se extinde la cea de-a doua ediţie şi la Iaşi şi Timişoara. Timp de o săptămână, între 13 şi 19 noiembrie, la Iaşi se vor desfăşura conferinţe, expoziţii, forumuri, competiţii şi ateliere dedicate celor pasionaţi de tehnologie şi de inovare. 

BRD Groupe Société Générale este co-organizator al festivalului care aşteaptă peste zece mii de participanţi. „Reacţiile pe care le-am primit după ediţia-pilot de la Cluj din partea mediului IT, de business, al administraţiei şi din partea publicului larg ne-au încurajat să dezvoltăm acest concept în premieră în ţara noastră. Am ales Iaşul şi Timişoara deoarece, la fel cu Clujul, sunt importante oraşe universitare, efervescente, cu comunităţi pasionate de tehnologie şi inovaţie. Ajuns la cea de-a doua ediţie, Tech-Fest este un eveniment de tip umbrelă care îşi propune să-i aducă împreună pe toţi cei pasionaţi de tehnologie şi inovaţie, fie că vorbim de aplicaţii de conectivitate, soluţii inteligente de business, realitate virtuală, roboţi sau inteligenţă artificială. Ediţia 2017 aduce evenimente ale comunităţii tech, workshopuri, forumuri destinate managerilor din industrie, sesiuni de startup pitching, evenimente de gaming, competiţii de tip hackathon, conferinţe pe teme dedicate tehnologiei, gale regionale ale premiilor in­dustriei şi expoziţii tehnologice pentru publicul larg“, a declarat Cristian Dascălu, din partea organizatorilor TechFest.

Prima ediţie TechFest a avut loc în noiembrie 2016 la Cluj-Napoca şi a adus 3.200 de participanţi la evenimentele adresate programatorilor, antreprenorilor şi managerilor din domeniul IT: hackathonul MegaHack, dezbaterea Smart City Forum, conferinţele TechTalks, Codecamp şi Business Mixer, competiţia Transil­vania Demo Day şi lansarea parcului ştiinţific şi tehnologic TETAPOLIS, vizitele la companii din cadrul Tech Open Days şi gala Tech Industry Awards.

Comentarii