Un nou job pentru cadrele didactice. Profesorii, chemaţi să devină experţi electorali

vineri, 20 octombrie 2017, 11:14
2 MIN
 Un nou job pentru cadrele didactice. Profesorii, chemaţi să devină experţi electorali

Autoritatea Electorală Permanentă a lansat o invitaţie pentru profesori, prin intermediul Inspectoratelor Şcolare din întreaga ţară, pentru a se înscrie la cursurile de pregătire organizate de această instituţie.

Astfel, cadrele didactice din întreaga ţară se vor putea deveni experţi electorali şi operatori de calculator în secţiile de votare. Mai exact, cei care devin experţi electorali vor intra într-o evidenţă permanentă, Autoritatea Electorală permanentă urmând să ştie care sunt persoanele care pot deveni preşedinţi ai birourilor electorale ale secţiilor de vot.

Din acest corp de experţi electorali vor putea face parte, conform comunicării oficiale primite de către Inspectoratele Şcolare din ţară, persoanele cu cetăţenie română, care cunosc limba română, au drept de vot, o stare de sănătate corespunzătoare îndeplinirii funcţiei, nu fac parte dintr-un partid politic, au absolvit cel puţin învăţământul general obligatoriu şi nu este urmărit penal.

Admiterea în Corpul experţilor electorali se face fie pe baza unui aviz acordat de Autoritatea Electorală Permanentă bazat pe activitatea desfăşurată de candidat la alegerile anterioare, fie pe baza unui examen. În ceea ce priveşte operatorii pe calculator, cei care introduc în timp real datele de pe buletinele celor care vin să voteze, dar care semnalează şi tentativele de fraudă, pe lângă condiţiile stabilite pentru experţii electorali, vor trebui să aibă şi cunoştinţe elementare de utilizare a tehnologiei, însă nu se cere să nu facă parte dintr-un partid politic. Cei interesaţi de să devină experţi electorali sau operatori pe calculator în secţiile de vot pot înainta o cerere tip, urmând să fie contactaţi dacă îndeplinesc condiţiile necesare pentru a participa la cursurile de specializare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii