Unii studenţi de la UMF ar ieşi în stradă pentru decanul cercetat de DNA

joi, 04 decembrie 2014, 02:56
2 MIN
 Unii studenţi de la UMF ar ieşi în stradă pentru decanul cercetat de DNA

Societatea Studenţilor Medicinişti Iaşi a demarat o campanie de sprijin a decanei suspendate din funcţie, prof.dr. Doina Azoicăi, acuzată de către procurorii DNA că ar fi luat şpagă un ceainic şi o tavă pentru a facilita înmatricularea unui student marocan la Facultatea de Me­dicină a Uni­versităţii de Medicină şi Far­macie „Grigore T. Popa“ din Iaşi.

„Am iniţiat această campanie ca un sprijin pentru doamna decan. Momen­tan, strângem părerile studenţilor, facem cunoscut ceea ce s-a întâmplat, fiindcă sunt multe persoane care nu sunt la curent cu ancheta DNA şi încercăm să facem cât mai clară situaţia aceasta“, a declarat Ioana Alexandra Benea, preşe­dintele SSMI.

Studenţii au lansat o comunitate pe Facebook intitulată „Doina Azoicăi – o vrem decană înapoi!“, care a strâns până în prezent 600 de like-uri, majoritatea de la studenţi şi cadre didactice de la Facul­tatea de Medicină Generală.

Ei nu au dus campania mai departe, dar spun că, în cazul în care se va ajunge la o anchetă mai amă­nunţită sau chiar la o condamnare, sunt dispuşi să iasă în stradă pentru a protesta.

„Sprijinul şi vocea studenţilor sunt foarte importante, dat fiind faptul că doamna decan ne reprezintă, ne-a sprijinit şi este normal ca studenţi să facem şi noi la rândul nostru acest lucru, mai ales având în vedere că acum suntem lăsaţi fără reprezentare. Dacă ulterior ancheta va avansa, suntem dispuşi să ieşim în stradă“, a adăugat preşedintele SSMI.
 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii