Vehiculul spaţial construit de Virgin Galactic s-a prăbuşit în cursul unui zbor de testare. Cel puţin o persoană a murit

vineri, 31 octombrie 2014, 22:18
1 MIN

Vehiculul spaţial construit de compania Virgin Galactic în scopul transportării turiştilor în spaţiu s-a prăbuşit vineri, în cursul unui zbor de testare, relatează NBC News. Cel puţin o persoană a murit, iar alta este rănită după prăbuşirea vehiculului.

"În timpul unui test, vehiculul SpaceShipTwo a suferit o defecţiune gravă şi s-a prăbuşit", a anunţat compania Virgin Galactic.

"Avionul WhiteKnightTwo, utilizat pentru lansarea vehiculului spaţial, a aterizat în siguranţă. Principala noastră preocupare o reprezintă situaţia piloţilor, despre care până acum nu există informaţii", a precizat Virgin Galactic.

Doi piloţi se aflau în cabina vehiculului SpaceShipTwo. Ei sunt echipaţi cu paraşute şi au posibilitatea de catapultare.

Conform unor surse, vehiculul s-a prăbuşit într-o zonă deşertică, în apropierea bazei Mojave Air Space Port din California, de unde aparatul spaţial decolase. (Mediafax)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii