VIDEO&MAP: Ce simplu s-ar putea debloca traficul infernal din Mircea de la orele de varf!

duminică, 01 octombrie 2017, 10:03
3 MIN

Mai multi ieseni ne-au semnalat, de-a lungul timpului, faptul ca de la an la an, iar in ultima vreme chiar de la luna la luna, traficul din zona cartierului Mircea cel Batran (Calea Galatii, str. Pantelimon Halipa) este tot mai exasperant.

Cert este ca toate strazile din zona sunt simple, cu numai o banda pe sens, adesea si cu numeroase masini parcate pe una sau pe ambele parti, numarul masinilor s-a inmultit constant in ultimii an, iar Primaria nu a facut absolut nici o lucrare de imbunatatire a traficului in aceasta zona.

Ca urmare, la orele de varf, dupa amiaza la 16-18, dar mai ales dimineata intre 7:30 si 8:30, zona este efectiv blocata de masinile din trafic, semafoarele nu mai sunt respectate de nimeni, fiind de altfel imposibil de respectat, fiind necesara adesea chiar si jumatate de ora pentru a traversa micul cartier.

Pana cand Primaria va veni cu alte solutii ample, daca va avea vreodata asa ceva, unul din iesenii din zona propune municipalitatii doua solutii simple, care ar putea fi implementate chiar si in 30 de zile.

Prima este largirea cu inca o banda a strazii Pantelimon Halipa, in doua locuri unde acest lucru este posibil, pe sensul cel mai aglomerat al acesteia: dinspre Podul Mircea spre Spitalul de Recuperare. Pe de o parte, cu o astfel de banda, pe o lungime chiar si de 30-50 metri daca nu se poate mai mult, sa fie create o banda speciala pentru cei ce vin dinspre Podul Mircea si fac dreapta spre Calea Galatii (spre Galata), pentru a degaja astfel cozile immense de la semaforul din intersectie, cozi care uneori dimineata ajung pana in cartierul Alexandru cel Bun.

O alta largire ar fi necesara pe acelasi sens al strazii Pantelimon Halipa, la intersectia cu strada Hatman Sendrea, chiar inainte de Lidl. Aici, adesea chiar si o masina care face stanga spre Pasajul Mircea (cel pe sub calea ferata) blocheaza minute in sir tot traficul din spate, pentru ca la orele de varf si traficul din fata este mare, iar cei din spatele masinilor ce fac stanga nu au unde ocoli prin dreapta din cauza strazii foarte stramte. Ca urmare, cum trotuarul acolo este foarte lat, Primaria ar putrea crea o banda suplimentara pe unde cei din spate ar putea ocoli, banda din stanga urmand a fi transformata in una de stocare pentru cei ce fac stanga spre pasajul Mircea (VEZI VIDEO).

O alta lucrare simpla care ar putea ajuta traficul din zona ar fi largirea cu o banda suplimentara, pe cateva zeci de metri, a Caii Galatii pe portiunea dinaintea intersectiei cu Pantelimon Halipa (in dreptul Bisericii, pe partea de vizavi, spre scoala), pentru cei care vin dinspre Pasajul Mircea si asteapta la semafor (VEZI FOTO). Si aici la orele de varf cozile ajung pana sub pasaj.

“Sunt doua lucrari simple, deloc costisitoare, pentru Primarie. Pana se vor face pasaje, tuneluri sau mai stiu eu ce lucrari de anvergura, eu zic ca aceste imbunatatiri s-ar putea implementa si intr-o luna de zile, daca ar fi vointa din partea edililor”, este de parere ieseanul care face aceste propuneri.

Comentarii