De Business

Punem punctul pe știi

Ce meserii îi aşteaptă pe tinerii fără BAC

joi, 04 iulie 2013, 18:52
1 MIN
 Ce meserii îi aşteaptă pe tinerii fără BAC

Absolvenții care nu au dat sau care vor pica examenul de bacalaureat de anul acesta, au șanse să se angajeze însă salariile oferite pentru posturile disponibile pentru cei fără diplomă nu depășesc 1.000 de lei net.

Astfel, cei care fie nu au dat, fie nu au luat bacalaureatul pot fi angajați pentru activități precum promoter în magazine, sampling pliante, operator sondaje de opinie prin telefon sau pe stradă sau ca personal de serviciu sau curățenie.

De asemenea, aceștia se mai pot angaja ca muncitori necalificați în gradinărit sau construcții, ambalator, manipulant marfă, ajutor bucătar, vânzător ambulant ziare, colectare deșeuri, curier sau portar, a declarat consultantul Manpower, Adina Bereș, pentru Yahoo! News.

Plata cu ora, de la 6 la 12 lei

În ceea ce privește salariile primite pentru astfel de job-uri, Adina Bereș a spus că ele variază de la 560 la 1.000 lei net/luna sau 6-12 lei net/ora lucrată, în cazul promoterilor, de exemplu.

Și asta pentru că în cazul multor job-uri care se adresează celor fără bacalaureat, banii sunt plătiți pe oră sau pe atingerea unui anunit target, cum ar fi, de exemplu, numărul de pliante împărțite sau chestionare completate.

 

Citeşte mai multe pe YahooNews

Comentarii