Sase milioane de lei pentru Termica, de la MAI

luni, 21 februarie 2011, 21:10
2 MIN
 Sase milioane de lei pentru Termica, de la MAI

Societatea suceveana de termoficare ar putea sa primeasca, pana la finele lunii februarie, suma de sase milioane de lei. Potrivit primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, societatea Termica SA Suceava ar putea sa primeasca aceasta suma de la Ministerul Administratiei si Internelor (MAI). "Am facut lobby la finele saptamanii trecute, cand am fost personal la Bucuresti si mi s-a promis de la Ministerul Administratiei si Internelor ca pana la sfarsitul lunii februarie se va aloca Sucevei o suma de sase milioane de lei", a declarat Ion Lungu. Banii vor fi folositi pentru plata unei parti din combustibilul achizitionat, anul acesta, de catre SC Termica SA Suceava pentru a produce energie termica.

Banii respectivi se acorda societatilor de termoficare in baza unei ordonante de Guvern care reglementeaza modul de acordare a unor ajutoare pentru plata combustibilului necesar producerii de energie termica utilizata pentru incalzirea locuintelor. Documentatiile care trebuie depuse sunt, de cele mai multe ori, foarte laborioase si, de altfel, oricat de bine intocmite ar fi, MAI nu poate sa acorde bani societatilor de termoficare decat in limita a maxim 45% din contravaloarea combustibilului folosit doar pentru producerea energiei termice. Pe langa aceasta, trebuie sa se mai adauge faptul ca ajutoarele pentru societatile de termoficare se acorda si in limita unor fonduri disponibile la MAI pentru aceste cheltuieli. In alta ordine de idei, obtinerea de fonduri pentru sustinerea societatilor de termoficare este destul de dificila.

Anul trecut, SC Termica SA Suceava a primit patru transe de bani de la MAI in contul unor ajutoare date pentru plata in limita a 45% a combustibilului necesar la producerea energiei termice. Potrivit directorului de marketing al SC Termica SA Suceava, Doina Oica, cele sase milioane de lei reprezinta prima transa din acest an.

 

Sursa: Obiectiv de Suceava

Comentarii