Au venit in Romania, au primit azil politic si apoi au dat un tun de 15 milioane de euro

vineri, 08 martie 2013, 14:06
2 MIN
 Au venit in Romania, au primit azil politic si apoi au dat un tun de 15 milioane de euro

 Trei azilanţi politic irakieni sunt acuzaţi de poliţiştii bucureşteni că ar fi prejudiciat statul român cu 15 milioane de euro, dosarul urmând să fie trimis procurorilor DNA întrucât prejudiciul depăşeşte un milion de euro, potrivit unor surse din Poliţie.

Conform surselor citate, ofiţerii Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul Poliţiei Sectorului 2 au primit o informaţie potrivit căreia trei cetăţeni irakieni, care au intrat în România după ce au primit statului de azilanţi politic în alt stat european, ar derula o serie de afaceri prin care prejudiciază statul român cu sume foarte mari de bani.

Poliţiştii au derulat o anchetă şi au stabilit că, în perioada 2008 – 2012, cei trei irakieni ar fi preluat peste 60 de firme cu datorii pe care, ulterior, le-ar fi înmatriculat cu acte false.

Aceştia, spun sursele citate, au importat, prin intermediul societăţilor preluate, fructe, legume, flori şi produse congelate din ţări aflate în Uniunea Europeană, în valoare de aproximativ 9.000.000 de lei, pe care nu le-au trecut însă în actele contabile.

Din primele cercetări, anchetatorii au reuşit să stabilească un prejudiciu de peste 15 milioane de euro, însă potrivit unor surse apropiate anchetei, se bănuieşte că, până la sfârşitul verficărilor, prejudiciul produs de cei trei irakieni ar putea atinge cifra de 50 de milioane de euro.

Poliţiştii au trimis dosarul, potrivit procedurii, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care la rândul său va declina competenţa către procurorii DNA, având în vedere faptul că valoarea prejudiciului depăşeşte un milion de euro.

Referitor la acest caz, Poliţia Capitalei a informat, printr-un comunicat oficial că, "la data de 7 martie a.c., în urma activităţilor de cercetare desfăşurate în cadrul unui dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi determinarea înmatriculării unei societăţi în temeiul unui act constitutiv fals, poliţiştii bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor au stabilit faptul că, în perioada 2008-2012, trei cetăţeni străini au preluat în mod fictiv părţile sociale a peste 60 de societăţi comerciale, determinând înmatricularea acestora la Oficiul Registrului Comerţului în baza unor acte constitutive false".

Comentarii