Flori de toamna

miercuri, 22 august 2007, 19:41
2 MIN
 Flori de toamna
Un ghiveci de dimensiuni mai mari cu tufanele costa in jur de 20 lei

Mai sint doar citeva saptamini si schimbam anotimpul. Copacii au inceput deja sa se usuce si sa isi piarda coroana. Iarba este la fel de uscata iar florile care acopera toata vara spatiile verzi sau gradinile incep sa isi piarda din culoare. Insa, daca florile de primavara-vara incep sa isi piarda aroma, cele de toamna abia isi incep „viata".

Cum prelungesti viata florilor

Persoanele care nu beneficiaza de spatiul feeric al unei gradini dar prefera apartamentele pline cu flori vii ar trebui sa tina cont de unele sfaturi pe care specialistii peisagisti le ofera. Astfel, in clipa in care am achizitionat un ghiveci cu flori de toamna si vrei sa le ai in camera o lunga perioada de timp ar trebui sa le fie schimbate vasele. Un ghiveci de dimensiuni mai mari este mult mai indicat.

In plus, chiar daca vi se spune ca pamintul este de maxima calitate ar fi bine sa il inlocuiti cu unul bogat in saruri si minerale. Nici cel din gradini nu este exclus, insa ar fi bine sa nu fie prea lucios. Si, cum nimic nu poate trai fara apa, florile ar trebui udate zilnic, fara excese, pentru a putea supravietui. Aceste flori nu indragesc deloc intunericul, caldura uscata din interior si excesul de apa.

Un alt detaliu important este lumina. Florile de toamna prefera spatiile mai racoroase, foarte bine luminate si aerisite. Balconul, daca este amplasat corespunzator, este un spatiu bun pentru ele.

Pe timp de iarna, acestea ar trebui tinute la rece, la temperaturi de circa 10 grade. In acest anotimp este indicat sa le uzi rar. Primavara pot fi replantate in gradina sau in vase care ar trebui tinute doar in aer liber.

Scurt istoric al crizantemelor

Aceasta planta, plus tufanelele, apartin genului Chrysanthemum care mai include inca alte 30 de specii de plante perene. Sint originale din Asia. Crizantema, ce se inrudeste cu margareta, musetelul si romanita, se cultiva in China, ca planta medicinala, inca din secolul al XV-lea i.Hr. Floarea a fost introdusa in Japonia abia prin secolul al VIII-lea d.Hr., devenind simbol national. Abia in secolul al XVII-lea aceasta floare a intrat si in Europa.

Pe linga rolul estetic, aceste flori sint folosite in tarile Asiatice drept condiment sau planta medicinala. Nu numai maniera in care este folosita aceasta planta difera de la o tara la alta dar si simbolistica ei. In unele tari din Europa, Coreea sau Japonia aceasta planta simbolizeaza moartea si este folosita doar la inmormintari. In China este un simbol al lamentarii iar in Statele Unite este floarea veseliei.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii