Orasenii trebuie sa declare si gainile de la tara ca sa primeasca tichetele de caldura

joi, 27 noiembrie 1997, 00:00
3 MIN
 Orasenii trebuie sa declare si gainile de la tara ca sa primeasca tichetele de caldura

Cererea tipizata pe care bacauanii isi vor declara veniturile ca sa primeasca tichetele de caldura este un masiv formular in sase pagini, in care, pe linga alte categorii de venituri, solicitantii vor trebui sa mentioneze pina si animalele pe care le cresc la tara. Primele date care trebuiesc inscrise in cerere sint numele proprietarului apartamentului si numarul membrilor din care este compusa familia lui.
Printre acestia nu vor fi incluse persoanele care se afla in intretinerea statului, cum ar fi internatii in institutiile de asistenta sociala, militarii in termen, elevii si studentii aflati in internatele institutiilor de invatamint ale caror cursuri le urmeaza sau detinutii din penitenciare si scoli de reeducare.
Fiecare dintre ceilalti membri ai familiei isi va declara veniturile realizate in luna anterioara celei pentru care solicita tichetul de caldura.
De asemenea, orasenii care au pamint la tara vor mentiona in cerere suprafata pe care o detin si veniturile lunare si anuale pe care le obtin din agricultura, cum ar fi cultivarea si valorificarea zarzavaturilor si legumelor, a vitei de vie si a pomilor fructiferi.
Interesant este ca pina si animalele pe care bacauanii le au in gospodariile de la tara vor trebui sa fie mentionate in cerere, pentru ca sint considerate aducatoare de venituri.
Astfel, se presupune ca o vaca aduce venituri anuale intre 180.000 si 300.000 de lei, in functie de zona de fertilitate, iar un bou produce intre 300.000 de lei si 500.000 de lei.
Porcul produce pina la 100.000 de lei, oaia si capra, pina la 20.000 de lei, iar calul, 600.000 de lei.
Pina si catirii sau magarii sint considerati aducatori de venituri, fiecare dintre amintitele dobitoace producind in opinia legiuitorului in jurul a 200.000 – 300.000 de lei pe an.
Mai sint mentionate in formular curcile, ratele, gistele si, bineninteles, gainile, despre care Guvernul crede ca produc 10.000 de lei pe an. Celelate vietati care trebuiesc declarate sint iepurii, nurcile, nutriile si albinele.
Primariei i-a fost lasat totusi dreptul sa decida singura care animal din restul faunei mai poate fi considerat aducator de venituri si sa il inscrie in cerere cu de la sine putere.
Alte categorii de venituri care vor fi declarate sint dobinzile obtinute de pe urma economiilor depuse la CEC sau la banci, banii rezultati din vinzarea bunurilor realizate in casa, din arende, dividende sau chirii.
Potrivit Legii 67/1995, la stabilirea venitului mediu net se iau in considerare toate veniturile pe care le realizeaza o familie, inclusiv cele care provin din creante legale sau din conventii civile. De asemenea, sint luate in calcul ajutoarele sau indemnizatiile cu caracter permanent, cu exceptia burselor de merit pentru elevi si studenti si a alocatiei suplimentare acordate conform Legii 119/1997. In schimb, alocatia de stat pentru copii este luata in calcul la stabilirea venitului total. Este considerat venit si salariul pentru ingrijirea, supravegherea si acordarea de ajutor permanent unei persoane handicapate.
Alte categorii de venituri care sint luate in considerare pentru stabilirea cuantumului ajutorului de incalzire sint: cistigul lunar realizat prin munca temporara si oricare sume primite ca plata a muncii; pensia de asigurari sociale de stat pentru militari, IOVR si cea stabilita pentru cinstirea eroilor – martiri si urmasi ai acestora; pensia de asigurari sociale de stat; indemnizatia de ingrijire acordata pensionarilor incadrati in gradul 1 de invaliditate. (Ovidiu PAULIUC)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii