Apele minerale, sursa de sanatate pentru toate virstele

vineri, 10 octombrie 2008, 16:31
3 MIN
 Apele minerale, sursa de sanatate pentru toate virstele

"Apa se bucura, iubeste, se teme si prefera sa asculte Bach!", spunea la lansarei primei carti despre apa dr. M.Emoto. Si, se pare, ca experimentele arata ca asa este.

Se stie ca de mii de ani maestrii taoisti au creat sisteme de programare a apei astfel incit atunci cind aceasta ajunge in organism sa poata ajuta structura intima a corpului pentru a redeveni sanatos, sa isi pastreze tineretea sau pentru cresterea capacitatii creierului sau a intelepcinii.

Si in alte culturi apa era si este la loc de cinste. Astfel apa sfintita a crestinilor nu este numai o apa energizata ci ea contine si o programare a celulelor cu informatii de bunastare la toate nivelurile.

Plecind de aici putem adauga aici ca apele ghetarilor, cele care contin informatia primordiala, sint astazi imbuteliate pentru uzul uman. Nu uitam nici apele minerale care sint "adunate" in marea familie a trerapiilor complementare sub denumirea de crenoterapie.

Datorita faptului ca de-a lungul veacurilor, utilizind diverse izvoare cu ape minerale, s-au obtinut rezultate excelente in tratamentul unor boli, locul unde erau aceste izvoare a devenit loc sacru. Inca din vremea lui Hipocrate se pomenesc despre efectele curative ale apelor minerale. Si in Grecia antica sau in Roma existau asa numitele "centre de sanatate" unde se faceau inclusiv bai cu ape minerale.

Ce este apa minerala?

Apa care are un continut de cel putin 1 g de substante minerale dizolvate intr-un litru de apa este considerata apa minerala. Aceste ape se pot imparti in functie de temperatura, mineralizare sau proprietati fizico-chimice.

Astfel, in functie de temperatura apele minerale pot fi hipotermale – 20-35 grade Celsius, izotermale – 36-41 grade Celsius si hipertermale cu temperatura mai mari de 42 grade Celsius.

Sa definim apele minerale

In functie de caracteristicile fizico-chimice apele minerale pot fi:

* ape oligomierale cu un continut mai mic de 1 g substante minerale sau CO2 la un litru de apa

* ape carbogazoase cu cel putin 1g CO2 la litrul de apa

* ape alcaline cu o cantitate mai mare de 1 g substante minerale la litrul de apa, mai ales bicarmonat de sodiu sau potasiu

* ape alcalino-feroase care au preponderent substante minerale de tipul bicarbonatilor, calciu si magneziu

* ape feruginoase cuc el putin 10 mg ioni de fier la un litru de apa

* ape clorurate sodice cu un g sare la litrul de apa

* ape sulfuroase cu cel putin 1 mg sulf sub forma de hidrogen sulfurat la litrul de apa

* ape iodurate cu o cantitate intre 1 si 5 mg iod la litrul de apa

* ape sulfatate cu 1 g sulf oxidat la litrul de apa

* radioactive care au o radioactivitate de 18 nanocurie

* arsenicale cu 0,7 mg ioni arsen la litrul de apa.

Contraindicatiile sint pentru bolile cronice

Apele minerale au si contraindicatii in anumite boli acute, in boli de singe sau inima, cancer, hemoragii, boli de piele sau ulcer gastric. De aceea curele cu ape minerale se fac numai la indicatia specialistului in domeniu fara sa omitem aici baile sau bautul apei.

Comentarii