Echilibrarea emotionala face pielea frumoasa

vineri, 16 martie 2007, 16:25
3 MIN
 Echilibrarea emotionala face pielea frumoasa

Afectiunile dermatologice pot fi inflamatorii, cu evolutie cronica sau acuta sau alergice. Cele de tip inflamatoriu precum acneea, eczema, furunculoza se manifesta prin inflamarea glandelor sebacee si necesita tratament antialergic, antiinflamator si dezinfectant. De obicei trebuie insotit de regim igienico-dietetic. Extern sint recomadante preparate fitoterapeutice cu actiune calmanta, antiseptica si cicatrizanta.

In plan subtil bolile de piele sint expresia condensata la nivel fizic a unor trairi emotionale legate de imaginea fiintei noastre catre exterior, de felul in care ne preocupa sau nu acest lucru. Aspectul exterior poate fi un mijloc de impunere, de atingere a scopurilor, de camuflare, de dominare.

De aceea, tratamentul afectiunilor dermatologice necesita, pe linga tratamentele din medicina alopata sau complementara, de cele mai multe ori si echilibrarea psiho-emotionala. Tratamentul afectiunilor dermatologice impune si o cura de dezintoxicare adoptata virstei si gravitatii afectiunii.

Cum tratam afectiunile dermatologie?

Zeolitul poate fi o metoda de tratament la indemina tuturor, indiferent de virsta si sex. Zeolitul, piatra care fierbe, are o structura microporoasa si capacitatea de a absorbi si neutraliza radicalii liberi, favorizeaza eliminarea toxinelor din organism, imbunatateste starea energetica la nivel celular (in urma transferului de electroni zeolit-radicali liberi) si normalizeaza sarcina electrostatica a membranei celulare. Mineralul are actiune regulatoare a nivelului Ph-ului sangvin, are actiune pozitiva asupra dezvoltarii si activarii limfocitelor si stimuleaza sistemul imunitar al organismului.

Tratamentul igienico-dietetic vizeaza eliminarea grasimilor de origine animala din alimentatie, a alimentelor care contin aditivi, conservanti, arome artificiale si coloranti. Se vor evita medicamentele care contin ioduri, inclusiv sarea iodata. Consumul de iaurturi care contin bifidobacteria sint benefice in dieta celor care au probleme dermatologice. De asemenea sint recomandate curele cu vitamine luate mai ales din sucurile de fructe si legume crude.

Fitoterapia recomanda pentru tratamentul extern suc proaspat de coada soricelului, muguri de mesteacan, leurda, urzica, frunze de papadie inainte de inflorire. Pentru tratamentul internsint recomandate plante precum trei frati patati ca si infuzie dintr-o lingura planta la 200 ml apa din care se beau doua-trei cani pe zi.

Cele mai frecvente boli de piele

Alergia este o stare reactiva crescuta a organismului provocata de alimente, medicamente, agenti fizici sau chimici. Se poate manifesta prin urticare edeme, mincarime sau crize de astm. De obicei preparatele fitoterapeutice pot fi pe baza pe menta sau pepermint pentru indepartarea mincarimilor. Apoi dieta si consumarea apei in cantitati mai mari pentru a elimina agentul chimic care a produs alergia sint alte reguli care trebui indeplinite.

Acneea apare in mod frecvent in perioada adolescentei si afecteaza fata si umerii. Este favorizata de disfunctii hormonale, gastrointestinale sau metabolice. Fitoterapia recomada radacina de brusture sub forma decoctului preparat din 3 linguri planta la un litru de apa. Tecile de fasole sub forma de decost se fac din 4 linguri planta la 1 litru de apa din care se beau 3-4 cani pe zi.

Eczemele sint leziuni provocate de alergeni sau factori infectiosi. Trataemntul fitoterapic recomanda preparate din plante cu actiune antiseptica, cicatrizanta, emolienta care contin cimbru, levantica, menta, galbenele, musetel. Sau plante precum ghiara mitei, ceai, arnica, hamei sau cicoare.

Dieta trebuie sa cuprinda salata verde, untisor, varza alba, napi, tomate si sfecla rosie.

Comentarii