Picioarele, acum in rolul principal

vineri, 24 august 2007, 19:39
3 MIN
 Picioarele, acum in rolul principal

Bataturi la degete sau in talpa

Bataturile se pot trata cu ajutorul decoctului din paducel sau smochin. Se pun peste bataturi comprese calde muiate in unul din cele doua ceaiuri concentrate sau se pot cufunda picioarele direct in ceaiul de paducel sau smochin, circa 30 de minute, apoi se curata bataturile cu atentie si se ung cu alifie pe baza de brusture si vitamina A.

Usturoiul utilizat extern, da rezultate bune in tratarea bataturilor. Se taie feliute de usturoi care se pun pe bataturi si se leaga cu fasa curata. Se sta circa 1-2 ore apoi se indeparteaza legatura de pe bataturi.

Seara, se face o baie fierbinte la picioare, se sterg bine si se aplica pe batatura o bucatica de lamiie. Se bandajeaza locul si se lasa pina a doua zi. Se repeta operatiunea in fiecare seara. In citeva zile batatura va cadea.
Se curata o ceapa si se coace. Cind este gata se inmoaie in otet din vin si se aplica peste locul afectat de bataturi. Se panseaza si se lasa pina a doua zi. Se repeta operatiunea pina batatura se desprinde.

Propolisul este un foarte bun medicament naturist. Pentru tratarea bataturilor trebuie propolis proaspat, nu fie mai vechi de un an. Se ia o bucatica de propolis cit un bob de fasole, se incalzeste la flacara si se lipeste chiar pe batatura, apoi se panseaza cu leucoplast. Propolisul se schimba o data la la 3-4 zile. Dupa 2-3 aplicari, batatura se desprinde singura. Propolisul este bun si pentru negi insa tratamentul este de lunga durata.

Tratamente pentru varice

Pentru picioarele umflate, cu varice, exista o reteta veche utilizata frecvent la sate. Din 150 g miere de albine din flora montana si 300 ml suc de ceapa rosie de Fagaras se prepara un amestec care se pastreaza la rece. Din acest amestec se consuma 50 ml pe zi, baut cu inghitituri mici cu 30 de minute inaintea meselor principale.

Actiunea terapeutica a acestei bauturi este, in principal, asupra circulatiei sanguine la nivelul picioarelor. De asemenea are efecte asupra insuficientelor circulatiei periferice de diverse naturi dar mai ales venoase, congestia cerebrala, arterioscleroza generalizata sau cerebrala, astenii mai ales astenii sexuale, congestiile pelviene sau prostatice.

Cura cu aceasta bautura se tine pina la disparitia varicelor astfel: o luna, pauza o saptamina, iar o luna cu pauza de o saptamina, apoi o saptamina pe luna. Preparatul este valabil cel mult o saptamina tinut la rece la frigider si trei-patru zile la temperatura camerei. Indicat este a se realiza amestecul la fiecare 2-3 zile.

Cum indepartam mirosul neplacut

Scoartele ramurilor tinere de 3-5 ani ai stejarului si gorunului micsoreaza transpiratia excesiva a picioarelor si miinilor dar, in acelasi timp, indeparteaza si mirosul. Se folosesc baile locale cu infuzie sau decoct din una dintre aceste plante.

Decoct concentrat din scoarte tinere de salcie in care se scufunda picioarele. Cu infuzie din tarhon se fac spalaturi ale membrelor.

Doua linguri de bicarbonat se dzolva in cinci litri de apa calda. In aceasta baie se cufunda picioarele si se sta pina apa s-a racit.

Usturoiul pus in pantofi distruge flora microbiana ce se formeaza in incaltaminte. De asemenea se pot pune peste noapte in pantofi frunze de menta sau levantica.

Dureri de degete

Cu ceaiul din urmatorul amestec de plante in parti egale: cimbru, coada-soricelului, frunze de nuc, frunze de mesteacan, tataneasa, urzica, fructe de tuia se fac bai ale picioarelor timp de 30 de minute, 10-15 zile.

Dupa baie, se ung degetele cu o alifie facuta in casa, dupa urmatoarea reteta: din 50 g grasime de oaie, 50 g unt clarifiat, 50 ml ulei de floarea-soarelui, 70 g rasina de brad si 80 g ceara de albine se infierbinta bine intr-o oala emailata. Cind a inceput sa sfiriie, se pune o 30 g de amestec de plante in parti egale: galbenele, tataneasa, coada-soricelului, rostopasca.

Amestecul din oala se lasa acoperit pentru a doua zi. Dimineata, se infierbinta din nou vasul cu amestecul, se strecoara printr-un tifon pus in mai multe straturi si alifia obtinuta astfel in borcane, la rece. Peste noapte, se pot pune comprese de tinctura din plantele amintite anterior sau cataplasme caldute cu plantele rezultate de la ceaiul pentru baie.

Picioare umflate cu lipoame

Se pot face impachetari ale picioarele cu frunze de varza zdrobite, tarite de griu inmuiate in vin, propolis, husti de la bors, frunze de patlagina, argila, frunze de telina si patrunjel. Fiecare poate alege ce anume i se potriveste.

Comentarii