Supe vitalizante de vara

Subtitlu

vineri, 18 iulie 2008, 18:12
2 MIN
 Supe vitalizante de vara

Mentinerea siluetei pe timpul verii se face extrem de simplu: consumind multe fructe si salate de legume. Dar aceste mese simple pot fi imbunatatite cu diverse supe usoare dar vitalizante.

Supa de usturoi

Considerat de medicina populara un leac universal, utilizat in aproape orice tip de tratament, usturoiul este si un condiment respectat de gurmanzi. Dar, din usturoi se poate prepara si o supa delicioasa.

Pentru o persoana se curata un catel mare de usturoi, un ou la doua persoane si unt proaspat. Se pun intr-un vas cateii de usturoi, se acopera cu apa infierbintata si se fierb bine. Apoi se strivesc cu o furculita. Ouale se bat cu putina apa si sare apoi se adauga pireul de usturoi putin cite putin si se varsa amestecul intr-o cratita peste care se adauga apa calduta putin cite putin, cit pentru portiile preparate. Se fierbe apoi la foc mic. Se serveste cu crutoane si cite o lingurita de unt pentru fiecare portie. Nu strica si o frunza de patrunjel asezata discret peste crutoanele care plutesc in supa.

Supa de mazare

Ingredinete pentru patru portii: 500 g pastai de mazare, o ceapa mare, un morcov potrivit de mare, un patrunjel, 2 legaturi de marar, o felie de dovlecel, 2-3 rosii.

Se curata mazarea din pastai, morcovul, patrunjelul si dovlecelul si se taie cubulete. Rosii se oparesc putin pentru a putea fi curatate de pielita si se toaca iar ceapa se curata si se taie marunt. Se pune apa la fiert iar legumele intr-o oala.

Cind apa fierbe se toarna peste legume, se sareaza si se lasa la fiert 20-30 de minute. Cu zece minute inainte de a da oala deoparte se adauga dovlecelul si rosiile. Cind este gata se poate adauga mararul tocat marunt dupa care se acopera si se mai lasa inca 10 minute sa stea departe de foc. La servire se poate adauga cite o lingurita cu unt pentru fiecare portie.

Comentarii