Bilba in dizgratie

miercuri, 06 august 2008, 21:05
3 MIN
 Bilba in dizgratie

Febra meciului cu Steaua Bucuresti se simte din ce in ce mai tare in curtea Politehnicii Iasi, echipa care a ratat startul in Liga I, pierzind ambele partide disputate pina acum. Nervii si certurile zdravene de dupa meciul cu Vasluiul au devenit amintire, stafful de conducere incercind sa capaciteze la maximum echipa in perspectiva partidei de miine. Daca in cantonamentul de la stadion prioritara e intretinerea unei atmosfere lipsita de tensiune, sedintele de pregatire zilnice sint axate doar pe tactica.

Din ceea ce s-a lucrat la antrenamentele din aceasta saptamina, este cert ca, fata de meciul cu Vasluiul, echipa va fi remaniata, lucru recunoscut si de antrenorul Ionut Popa: "Vor fi minimum trei modificari. E un lucru firesc ca aceia care nu-si fac treaba sa lase locul altora".

Principalul jucator de baza care va fi afectat de rotatia gindita de antrenor este atacantul Ionut Bilba, care a jucat slab si la Craiova si cu Vasluiul. Popa l-a incercat titular la toate antrenamentele din aceasta saptamina pe Ciprian Tanasa, ex-craioveanul avind sansa sa debuteze la Politehnica dupa ce si-a ispasit cele doua etape de suspendare. Mai mult, Bilba ar putea deveni abia a treia solutie pentru postul de virf impins, tehnicianul fiind tentat sa mizeze ca prima varianta de substitutie a lui Tanasa ori de intarire a ofensivei pe ivorianul Lamine, a carui legitimare s-a rezolvat.

In schimb, un alt fotbalist exponential in ultimii ani, Branet, primeste credit in continuare. "Multi oameni din fotbal, inclusiv fosti mari portari, cum e Duckadam, sustin ca daca un portar greseste doua meciuri la rind trebuie scos. Eu, insa, merg si de aceasta data pe mina lui Cristi" a anuntat Popa, care a mai deconspirat una dintre masurile pe care la va lua in meciul de vineri: "Ciobanu va fi titular. E singurul jucator care poate fi liderul din teren, capitol la care avem mari lacune atunci cind lipseste Onut. Radu poate stringe echipa, e singurul care vorbeste cu coechipierii, lucru pe care ceilalti nu-l fac, desi le cer in permanenta asa ceva. Iar comunicarea pe teren e esentiala la fotbal".

In conditiile in care Ciobanu va fi titularizat, este clar ca Ilie va iesi din blocul defensiv, sansa ultimului de a mai prinde un loc de titular fiind legata, in viitor, de avansarea in linia mediana, unde nici Milea nu rupe gura tirgului. Tot la mijloc, Sfirlea va plati si el evolutia stearsa cu Vasluiul, Miclea si Mircea Oprea fiind variantele de acoperire a benzii stingi din primul minut.

In ceea ce priveste depasirea adversarului, Steaua, Ionut Popa crede ca Poli are o singura sansa: "Steaua are fotbalisti unul si unul. As da orice sa am macar 2-3 jucatori de la ei! As schimba fata Politehnicii. In aceste conditii, singura noastra sansa este determinarea. De aceea, sper sa avem un alt tonus, mult mai bun, fata de primele etape".

Din punct de vedere organizatoric, FC Politehnica va pune de astazi in vinzare cele 7 000 de bilete pentru meciul de vineri. Tichetele vor costa 15 lei la peluze si 30 de lei la tribune si vor fi distribuite incepind cu ora 9, la casele din jurul stadionului "Emil Alexandrescu". In ipoteza in care biletele nu vor fi epuizate pina la ora 17, distribuirea acestora va continua vineri.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii