Dupa sase ani de seceta

miercuri, 05 octombrie 2011, 22:23
2 MIN
 Dupa sase ani de seceta

In timp ce toate canalele sportive de nisa erau ocupate cu subiectele "fierbinti" ale momentului (fenomenalul debut al lui Ilie Stan, pe banca Stelei, discutiile dintre Armata si Gigi Becali privind stadionul din Ghencea, sau venirea din iarna a lui Iordanescu la ciurda stelista), o performanta remarcabila, aproape nestiuta de nimeni, s-a derulat in Azerbaidjan. Bogdan Juratoni, singurul boxer roman calificat la Jocurile Olimpice, prin accesul in sferturile de finala ale competitiei mondiale, a facut si pasul urmator, trecind si de armeanul Andranik Hakobian, cu o decizie de 21-17. Dupa doua runduri echilibate, in care boxerul din Deva a reusit sa neutralizeze dreapta naucitoare a vicecampionului mondial, Juratoni avea un avantaj de un punct, pe care si l-a majorat in repriza a treia. In ultima parte, a fost rindul lui Hakobian sa atace, dar Bogdan s-a inchis perfect si a primit decizia din partea arbitrilor judecatori. Aceasta calificare in semifinale este importanta si prin faptul ca boxerii romani nu au mai ajuns pe podiumul mondial la ultimele doua editii, ultima medalie fiind aceea a lui Viorel Simion, la categoria 57 kg, in 2005, la Myangyang. Fireste, vremea din 1999, cind ai nostri se intorceau, sub conducerea lui Feri Vastag, cu sapte medalii de la Houston, este departe…

In semifinalele categoriei 75 kg, Bogdan se va lupta cu ucraineanul Evhen Hitrov, care a dispus cu 34-15 de sirbul Aleksandar Drenovak, eliminat de Juratoni in primul tur al Europenelor de la Ankara din acest an. In celelelalte doua sferturi, Ryoko Murata (Japonia) l-a invins pe Darren O’Neill (Irlanda), iar brazilianul Esquiva Falcao a trecut de Danabek Sujanov (Kazahstan). De remarcat faptul ca nici unul dintre cei patru pugilisti nu a obtinut vreo medalie la competitiile importante si nici nu a fost desemnat drept cap de serie de oficialii AIBA (lucru care s-a vazut si la alte categorii)

Obreja nu le stie pe toate!

Iata cum comenteaza, pentru MEDIAFAX, Rudel Obreja, presedintele (inca) al FR Box, succesul boxerului roman: "Juratoni trebuie sa iasa campion mondial acum. Daca a batut un vicecampion olimpic si un vicecampion mondial, poate spera. Vreau sa-l vad campion mondial, pentru ca a avut cel mai greu traseu posibil. Cine va cistiga acest meci, va iesi campion mondial, pentru ca pe partea cealalta de tablou sint japonezul si brazilianul. Totusi Murata l-a scos in sferturile de finala pe campionul olimpic, Darren O’Neill", a spus Obreja. Tartorul boxului romanesc si fostul presedinte al AIBA trebuie insa corectat, fiindca nimeni nu le stie pe toate: O’Neill nu este campion olimpic, ci doar vicecampion european (2010 la Moscova), titlul de la Beijing revenind britanicului James Degale. Totusi, japonezul Murata a invins in primul tur la Baku, un dublu campion mondial, uzbekul Abbos Atoev (2007 – la 81 kg si 2009 – la 75 kg), asa ca pare, la o prima ochire, mare favorit. Cit despre viitorul adversar, Hitrov, este un tinar boxer leat cu Juratoni (21 de ani) si a devenit in acest an campion al Ucrainei, luindu-i locul in lotul national consacratului Dmitro Mitrofanov.  

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii