Ferrari a pornit vijelios

duminică, 14 martie 2010, 21:52
3 MIN
 Ferrari a pornit vijelios

Pilotii Ferrari, Fernando Alonso si Felipe Massa, au reusit, duminica, in prima etapa a CM de Formula 1, desfasurata pe circuitul de la Sakhir (Bahrain), sa aduca scuderiei prima "dubla" din iunie 2008, ultima data cind echipa italiana s-a impus intr-o asa maniera fiind la Marele Premiu al Frantei. Alonso a triumfat in Marele Premiu al Bahrainului si a devenit al patrulea pilot care cistiga o cursa la debutul pentru Ferrari, dupa Mario Andretti (1971), Nigel Mansel (1989) si Kimi Räikkönen (2007). Pe de alta parte, ultima victorie a dublului campion mondial spaniol s-a inregistrat in octombrie 2008, in Marele Premiu al Japoniei, cind evolua pentru Rénault.

Calificarile, care a avut loc simbata, au confirmat faptul ca in acest sezon patru echipe sunt indreptatite sa spere la cistigarea titlurilor. Red Bull, Ferrari, Mercedes GP, McLaren-Mercedes s-au detasat de celelalte team-uri si si-au insirat pilotii pe primele opt locuri ale grilei, cu vicecampionul mondial Sebastian Vettel (Red Bull) in pole-position. Acesta a fost urmat de Massa, Alonso si Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes). Poate ca fanii asteptau mai mult de la septuplul campion mondial Michael Schumacher (Mercedes GP) la revenirea sa in Formula 1 dupa trei ani de pauza si de la cistigatorul competitiei de anul trecut, Jenson Button (McLaren-Mercedes), dar cei doi nu au putut decit sa se califice pe locurile sapte, respectiv opt.

Duminica, la start s-au inregistrat citeva schimbari de pozitii: Alonso a trecut de coechipierul sau Massa si s-a postat in spatele lui Vettel, Nico Rosberg (Mercedes GP) l-a depasit pe Hamilton si s-a instalat pe locul patru, iar Schumacher a cistigat o pozitie in fata lui Mark Webber (Red Bull). Pina la oprirea la boxe pentru schimbarea pneurilor, cursa a fost destul de monotona. Vettel a condus fara pobleme, dar nu a reusit sa se distanteze la mai mult de patru secunde de Alonso. Singura intrare la standuri a celor opt s-a produs intre tururile 16 si 18 si s-a soldat doar cu recistigarea pozitiei a patra de catre Hamilton. Apoi, din nou rutina s-a asternut la Sakhir. Dupa turul 30, Alonso a inceput sa se apropie de Vettel din ce in ce mai mult. in turul 34, germanul a raportat la boxele sale o pierdere de putere a monopostului sau si, in turul 35, a fost depasit atit de Alonso, cit si de Massa. Nici lui Hamilton nu i-a trebuit prea mult sa treaca de Vettel, acest lucru petrecindu-se in turul 38. Cu greu, pilotul echipei Red Bull a reusit sa salveze 12 puncte, ocupind pozitia a patra, dupa ce in final a fost atacat si de Rosberg. Astfel, Alonso si Massa au adus o dubla pentru Ferrari la prima cursa a sezonului, confirmind statutul scuderiei de principala favorita in acest sezon. Cu noroc, Hamilton urcat pe ultima pozitie a podiumului, in timp ce coechipierul sau Button a ocupat numai locul sapte.

Fara sa impresioneze, Schumacher s-a clasat in final pe locul sase si a pierdut lupta cu tinarul sau coleg Nico Rosberg (locul cinci), care s-a aratat mai rapid decit septuplul campion mondial pe tot parcursul acestui week-end. Australianul Mark Webber de la Red Bull a incheiat Top 8, iar Vitantonio Liuzzi (Force India) si Rubens Barrichello (Williams) s-au clasat, in aceasta ordine, pe locurile 9 si 10, ultimele care aduc punct(e). (MEDIAFAX)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii