Flash

miercuri, 25 noiembrie 2009, 23:58
5 MIN
 Flash

Ionut Popa, suspendat doua etape

Comisia de Disciplina a FRF a hotarit ieri ca fostul antrenor al Politehnicii Iasi, Ionut Popa, in prezent la UTA, sa fie sanctionat cu doua meciuri de suspendare si cu o penalitate sportiva de 4.500 de lei, pentru ca a fost eliminat la o partida cu FC Arges, atunci cind i-a injurat pe arbitri. Tot ieri, Comisia de Disciplina a hotarit ca  jucatorii Lacina Traoré (CFR Cluj) si Sorin Stratila (Astra Ploiesti) sa fie suspendati cite doua etape si sa primeasca o amenda de 3.000 de lei fiecare, dupa ce in meciurile din sferturile Cupei Romaniei au fost eliminati direct. De asemenea, Cosmin Moti (Dinamo) si Gabriel Matei (International Curtea de Arges) au primit o etapa de suspendare si cite o amenda de 740 de lei, pentru ca au fost eliminati, tot in Cupa Romaniei, pentru cumul de cartonase galbene.

Ultimele retusuri

Echipa nationala feminina de handbal a Romaniei a trecut, ieri, de reprezentativa secunda, scor 43-33 (20-14), intr-un meci de verificare disputat in Sala Traian din Rimnicu Vilcea. Marcatoarele primei echipe antrenate de Radu Voina au fost Adriana Nechita (9), Iulia Puscasu (7), Cristina Neagu (5), Ada Moldovan (4), Ramona Maier (4), Ionela Stanca (3), Carmen Amariei (2), Oana Manea (2), Adina Fiera (2), Mihaela Tivadar (2), Cristina Varzaru (1), Camelia Birsan (1) si Clara Vadineanu (1). De la echipa nationala B s-a remarcat Patricia Vizitiu care a reusit sa marcheze sapte goluri.

  

Restanta in Liga a II-a

Formatiile FC Silvania Simleu Silvaniei si FCM Tirgu Mures au terminat, ieri, la egalitate, scor 1-1, o partida restanta din etapa a IX-a a seriei a II-a din Liga a II-a. In urma acestui rezultat, FCM Tirgu Mures a ratat sansa sa urce pe primul loc in deria a II-a, dar se afla pe pozitia a doua, cu 27 de puncte, la egalitate cu UTA, dar cu un golaveraj superior. Primul loc este ocupat de FC Arges, care are 28 de puncte. De cealalta parte, Silvania a urcat pe pozitia a VIII-a, cu 19 puncte.

Porstmouth si-a demis antrenorul

Conducerea gruparii engleze Portsmouth, ocupanta ultimei pozitii in clasamentul Premier League, a anuntat, ieri, ca a renuntat la serviciile tehnicianului Paul Hart, din cauza rezultatelor slabe inregistrate in acest sezon. "Cu regrete, tinem sa anuntam ca Paul Hart a fost demis din functia de antrenor al echipei noastre", a transmis clubul printr-un comunicat. Pina la numirea unui nou antrenor, echipa va fi pregatita de secunzii Paul Groves si Ian Woan. Portsmouth se afla pe ultimul loc in clasamentul primei divizii engleze, cu doar sapte puncte acumulate dupa 13 runde.

Stai linistit, Rafa!

Directorul executiv al clubului FC Liverpool, Christian Purslow, a declarat, ieri, ca postul antrenorului Rafa Benitez nu este in pericol, desi "cormoranii" au fost eliminati din Liga Campionilor pentru prima data dupa sase ani. "Rafa Benitez a semnat un nou contract pe cinci ani cu Liverpool si a trecut doar o luna de atunci, deci nu are rost sa discutam despre plecarea lui. Postul sau nu este amenintat", a spus Purslow, desi Liverpool a ratat calificarea in optimele Ligii Campionilor dupa ce in ultimii sase ani a trecut de fiecare data de faza grupelor.  Dupa meciul cu Debrecen, scor 1-0, Benitez a declarat ca Liverpool nu s-a calificat in optimile Ligii Campionilor din cauza prestatiilor sale si nimeni altcineva nu poate fi invinovatit: "Ne-am calificat in ultimii ani fara probleme si poate lumea credea ca este usor sa mergi in optimile competitiei. Sintem dezamagiti, chiar daca am cistigat acest meci, pentru ca nu ne-a ajutat la nimic".

Pechstein ramine suspendata

Tribunal de Arbitraj Sportiv (TAS) a confirmat, ieri, suspendarea de doi ani pe care sportiva germana Claudia Pechstein, cvintupla campioana olimpica la patinaj viteza, a primit-o din partea Federatiei Internationale de Patinaj. Federatia Internationala de Patinaj a descoperit in analizele patinatoarei "valori anormale si schimbari anormale ale valorilor unor substante" si a decis sa o suspende la data de 3 iulie 2009, pina in anul 2011. Germanca a devenit astfel prima sportiva care a fost suspendata in uma unor anomalii descoperite in pasaportul sau biologic. Aceasta a declarat mereu ca este nevinovata si a facut apel la TAS, in speranta ca suspendarea sa va fi anulata si va putea participa pentru a 6-a oara consecutiv la Jocurile Olimpice din 2010 de la Vancouver.  Claudia Pechstein are in palmares noua medalii la Jocurile Olimpice (5 de aur, 2 argint, 2 bronz), 41 de medalii la Campionatele Mondiale (6 aur, 26 argint, 9 bronz) si medalii la Campionatele Europene (2 aur, 5 argint, 2 bronz).

Coruptie in fotbalul chinez

Politia chineza a confirmat, ieri, arestarea a 17 persoane suspectate ca sint implicate in trucarea de pariuri, dintre acestea unul fiind un responsabil al Federatiei de Fotbal, iar alti patru, conducatori de cluburi. Persoanele retinute de autoritati sint suspectate ca au efectuat mai multe pariuri pe internet, atit in China, cit si in strainatate, iar rezultatele meciurile au fost aranjate dupa ce mai multi jucatori si antrenori ar fi fost mituiti in sezonul 2006-2007 al campionatului chinez. "Nivelul fotbalului chinez a scazut foarte mult in ultimii ani, iar cauzele acestui declin sint foarte multe. Meciurile aranjate, pariurile trucate si arbitri corupti sint cu siguranta citeva dintre acele cauze", comenteaza presa chineza. Politia din Liaoning a refuzat pina acum sa ofere date referitoare la ancheta desfasurata cu privire la pariurile trucate din campionatul intern, desi in presa locala au aparut informatii despre aceasta inca de la inceputul lunii noiembrie.

Conflict ireconciliabil

Olandezul Louis van Gaal, antrenorul clubului german de fotbal Bayern München, l-a suspendat pe italianul Luca Toni pentru declaratiile sale acordate televiziunii italiene. Luca Toni a relatat pe postul RAI 3 despre relatia sa tensionata cu antrenorul si a precizat ca doreste sa se intoarca in Italia. "Am probleme de citeva luni cu Van Gaal. Relatia noastra este ca incheiata. Mi-as dori sa revin in Italia pentru a inscrie goluri, care mi-ar aduce revenirea la echipa nationala", a declarat atacantul, in virsta de 32 de ani. In schimb, tehnicianul olandez a invocat o accidentare a jucatorului italian pentru a explica absenta sa din lotul pentru meciul cu Maccabi Haifa, de miercuri seara, din Liga Campionilor.
In opinia comentatorilor sportivi germani, conflictul dintre Van Gaal si Toni nu poate conduce decit plecarea unuia din ei (AGERPRES)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii