Spre o semifinala de vis

marți, 01 aprilie 2008, 22:44
2 MIN
 Spre o semifinala de vis

Daca Roma a ramas singura speranta italiana in Liga Campionilor, speranta aceea se numeste iluzie. Anul trecut, Manchester United a zdrobit formatia capitolina cu 7-1, iar in acest sezon, in grupe, United s-a milostivit doar cu 1-0, dupa 1-1 pe "Olimpico". Dorinta de razbunare a romanilor a fost imensa, putinta insa a lasat de dorit.

Aproape de capatul unei reprize pe care au dominat-o teritorial, elevii lui Luciano Spalletti, a primit un gol de la Cristiano Ronaldo, care s-a inaltat in careu si a inscris cu capul (si cu pamintul!), beneficiind de centrarea de manual a lui Scholes.

Cu toate ca a ramas inca din prima repriza fara Nemanja Vidic, apararea engleza s-a descurcat ireprosabil, iar in min. 66, Wayne Rooney a majorat avantajul "diavolilor" din Manchester, din pasa coreeanului Park Ji-sung. Dupa golul lui Wayne, filmul s-a rupt in tabara romana, United avind citeva ocazii bune de a repeta – la o scara mai mica – macelul de anul trecut.

O alta echipa care se poate gindi la semifinale este Barcelona, care si-a rezolvat problema de la Gelsenkirchen destul de repede, cind noua stea a catalanilor, Bojan Krkic, a marcat dintr-un unghi dificil, dupa ce portarul Neuer respinsese sutul lui Thierry Henry. Finalul meciului a fost urit, cu multe duritati si cartonasele de rigoare, dar oaspetii au cucerit o reduta pretioasa, iar Liga Campionilor ne promite o semifinala de vis: Manchester – Barcelona.

Rezultate, marcatori: Roma – Manchester United 0-2. Cr. Ronaldo (’39), Rooney (’66); Schalke 04 – Barcelona 0-1. Krkic (’11).

Intre ei, englezii

Astazi, de la ora 21,45, se disputa celelalte doua partide din mansa I a sferturilor de finala ale Ligii Campionilor. La Londra, pe stadionul "Emirates" se disputa partida dintre Arsenal si Liverpool, in timp ce o alta echipa engleza, Chelsea, se va deplasa pe malurile Bosforului, unde se va intilni cu revelatia de pina acum a competitiei, Fenerbahçe Istanbul.

Daca formatia finantata de Roman Abramovici are, totusi, prima sansa in fata turcilor, partida Arsenal – Liverpool este echilibrata, chiar daca formatia "cormoranilor" n-a facut in ultima vreme prea multa brinza in "Premier League". Insa si Arsenal trece printr-o eclipsa de forma, gasca tinara a lui Arsène Wenger parind obosita dupa o lunga perioada de gratie.

Duelul tactic dintre doi corifei ai antrenoratului fotbalistic, Wenger si Rafa Benitez, este deosebit de interesant si – daca Arsenal reprezinta o forta in campionat – Liverpool este o specialista a Ligii Campionilor. Meciul de la Londra este transmis in direct de Pro TV.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii