Suporterii au venit. Ce le-ati oferit?

duminică, 01 septembrie 2002, 23:00
4 MIN
 Suporterii au venit. Ce le-ati oferit?

Poli: Kajcsa – Gheban, Bernard (’61 Medeleanu), A. Ilie, I. Ionescu, D. Munteanu (’46 Abalasei) – Cristea, Marta, F. Croitoru (’74 Ivasca) – Dobrea, Bilba. Manager: V. Simionas.
Unirea: Petre – Ciuteanu, Diaconu, Dogaru, Boiciuc (’67 Covaci) – Caruntu (’57 Pasare), Paduretu, Stanciu, Sararu – Ghirie, Török (’82 C. Mihai). Antrenor: I. Chirila.
Arbitri: L. Csosz (Sfintu Gheorghe); D. Nasturescu (Bucuresti), F. Alexandrescu (Bucuresti).
1-0, min. 35 : sut Bilba din careu, deviat de F. Croitoru ;
1-1, min. 43: lansat in adincime, Ghirie il dribleaza si pe Kajcsa si inscrie in poarta goala;
1-2, min. 76: M edeleanu lufteaza dupa o centrare a lui Stanciu din lovitura libera si Covaci lobeaza, de pe stinga, la coltul lung.
Visul cuibarit in mintea microbistului iesean, inaintea unui sezon in care s-au facut eforturi uriase pentru intarirea echipei, pare a se fi nascut mort. Diferenta de la imagine si nume la realitate este, in acest moment, pentru Poli, la fel de cruda ca drumurile parcurse de actorul Robert Downey jr. intre genialitatile etalate pe ecrane si clinicile de dezintoxicare.
Simbata, in fata a 5000 de oameni, Iasul a fost umilit de o gasca de anonimi veniti de la Focsani in doua microbuze. Rezultatul inseamna nu numai pierderea celor trei puncte dar si o infringere a tuturor eforturilor facute inaintea sezonului. In timp ce Poli a cheltuit peste 100 000 $ pentru transferurile a 7 jucatori (4 au venit gratis), Focsaniul nu a scos din buzunare decit 40 000 $ pentru 18 jucatori. Poli a adus jucatori cunoscuti, iar vrincenii au adunat doar pusti fara nume, plafonul virstei fotbalistilor adusi pe Milcov fiind 23 de ani. In plus, singurii jucatori mai cunoscuti, ce au fost stilpii lui Ionut Chirila in meciurile amicale, Pereny si Cr. Constantin nu au putut fi legitimati. Punind fata in fata aceste aspecte, pica si ultima scuza a evolutiei penibile a iesenilor, lipsa de omogenitate. Ba mai mult, in timp ce Poli a avut in primul "11" cinci noutati, Unirea a plusat cu unu, acel jucator putind fi considerat Boiciuc, adus cu doua zile inainte de meci!
Partida propriu zisa a fost saraca si la propriu si la figurat din punct de vedere al gazdelor, lipsite de nerv, claritate, orizont si, ce e mai trist, parca de ambitie. De cealalta parte, biciuiti de pe banca de Ionut Chirila, care indemna si in minutul 90 la atac, gasca de pe Milcov a iesit mai mereu frumos din aparare, a pasat excelent si a accelerat de fiecare data in treimea adversa. De altfel, ratarea egalului de catre Poli poate fi explicat si prin curajul nebunesc al tehnicianului oaspetilor ce a introdus un virf in locul unui fundas in minutul 67. Nou-intratul Covaci (venit dupa doua saptamini in care locul terenului de fotbal a fost luat de salile in care a sustinut examenul de bacalaureat!!!) i-a multumit antrenorului sau, rasucind pumnalul deja implintat in inima celor care inca mai cred ca locuiesc in capitala Moldovei. In ceea ce priveste ocaziile de gol, acestea pot fi numarate lejer, pe degetele unei singure miini, cele mai clare ivindu-se la bilbele lui Bilba si la actiunile lui Török (’28 si ’81).
Per total, victorie meritata a Unirii, care a iesit de pe teren in aplauze la scena deschisa.
Patru milioane de caciula
Tribuna oficiala a fost plina de VIP-uri. Valer Dorneanu (presedintele Camerei Deputatilor), senatorul Ion Solcanu, vicepresedintele PSD, prefectul Nicolae Apostol, vicepresedintele CJ, Mihai Popescu si viceprimarii Munteanu si Dumitriu s-au numarat printre cei care au ras o cupa plina de amar. Aflat in drum spre casa inaintea "actiunii Bosnia", Daniel Pancu s-a interesat telefonic de rezultatul meciului, raminind si el surprins de rezultatul final, ca si Lucescu. Pretul biletului de intrare (25 000 de lei intrarea generala, 40 000 de lei la tribuna 0) a creat numeroase nemultumiri, costul accesului la meci fiind similar cu cel la intilnirea Craiova – Steaua! Desi nu au jucat dur, focsanenii au primit, spre uimirea antrenorului Chirila, 9 cartonase galbene, majoritatea pentru proteste sau trageri de timp. De cealalta parte, iesenii au solicitat un penalty la o cadere a lui Bilba si au reclamat ca primul gol al oaspetilor a fost inscris din 11 metri. Conducerea clubului a anuntat ca jucatorii ieseni vor fi amendati cu suma de 4 milioane de lei de persoana + Vasile Simionas: "Nesiguranta partii centrale a liniei de fund, in care mi-am pus mari sperante, a dus la un joc dezlinat si un blocaj psihic neasteptat. Si la mijloc am fost intirziati, cu Cristea discret, Marta foarte slab in defensiva si Croitoru bun cit a rezistat fizic. In atac, ma asteptam mai mult de la Dobrea si Bilba, care au exagerat cu preluarile inapoi. Ramin descoperite posturile de fundasi laterali, toti cei utilizati astazi avind un aport ofensiv sarac. Pe Chiper nu l-am mai introdus, deoarece am facut doua schimbari fortate in linia de fund , iar apoi Croitoru a cedat" . Ionut Chirila: " Noi ne propunem sa jucam mereu la victorie de aceea nici nu studiem adversarul ci incercam sa ne impunem jocul nostru, indiferent unde jucam. Astazi cred ca am invins meritat insa cel mai mare cistig nu sint cele trei puncte, ci aplauzele spectatorilor ieseni, bun cunoscator al fotbalului. Daca-i aveam pe Constantin si Pereny eram o echipa foarte puternica ". (Ovidiu MINEA)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii