„Nimic de declarat” la Aeroport: 1,4 kilograme bijuterii, 890 pachete țigări

luni, 29 februarie 2016, 12:15
2 MIN
 „Nimic de declarat” la Aeroport: 1,4 kilograme bijuterii, 890 pachete țigări

Unele persoane cred că pot trece frontiera în orice condiții fără să pățească nimic. Numai în acest weekend, o femeie a fost prinsă cu 1,4 kilograme de bijuterii aduse din Turcia și nedeclarate, iar în bagajele unui tânăr au fost găsite 890 pachete de țigări ce urmau a fi vândute în Anglia.

Femeia care a fost prinsă la Aeroportul din Iași cu bijuteriile în geantă este domiciliată în județul Suceava și are 56 ani.

"După ce a intrat în posesia bagajelor, pentru efectuarea controlului vamal, femeia s-a înscris pe culoarul verde – „nimic de declarat”. Acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au oprit-o în vederea efectuării unui control amănunţit al bagajelor. Cu această ocazie s-au descoperit, în bagajele personale, mărfuri nedeclarate constând în bijuterii din metal alb şi galben (cercei, inele, lănţişoare) în greutate totală de aproximativ 1.400 grame. Bunurile au fost reţinute de către autoritatea vamală pentru a fi trimise spre expertizare, cetateanul urmand a fi sancţionat contravenţional conform prevederilor legale", au precizat reprezentanții PPF Aeroport Iași.

Tânărul care vroia să ducă în Anglia țigările Kent cumpărate din Ucraina este domiciliat tot în județul Suceava și are 28 ani.

"În urma unei informări primite de la lucrătorii Biroului Antitero Aeroport Iaşi, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat un control amanuntit asupra bagajelor şi a persoanei în cauză, descoperindu-se un număr de 890 pachete ţigări marca Kent, cu timbru de Ucraina. Conform propriilor declaraţii, bărbatul a achiziţionat ţigările de pe raza judeţului Suceava şi intenţiona să le comercializeze în Anglia. În cauză poliţiştii de frontieră efectueaza cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transport, preluare depozitare, predare desfacere şi vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă, ţigările fiind reţinute de către autoritatea vamală în vederea confiscării", au mai spus cei de la PPF Aeroport Iași.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii