Amiaza Bucovineană, concert de binefacere şi prelegere istorică, la BCU Iaşi

vineri, 21 noiembrie 2014, 22:33
2 MIN
 Amiaza Bucovineană, concert de binefacere şi prelegere istorică, la BCU Iaşi

În perioada imediat următoare, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iaşi va fi gazda mai multor manifestări culturale printre care se numără lansări de carte, o prelegere şi un concert caritabil.

Primul eveniment are loc duminică, începând cu ora 11, în Sala „B.P.Haşdeu” a BCU Iaşi. Este vorba de cea de-a LX-a ediţie a „Amiazii Culturale Bucovineane”, organizată de Societatea pentru Cultură şi Literatură Română în Bucovina, filiala Iaşi şi Cenaclul „Nectarie” din localitatea Vama, Bucovina. În program sunt cuprinse două lansări de carte, ambele ale scriitorului Sorin Cotlariuc. Acesta îşi prezintă volumele „Pelerinul. Sonete euharistice” şi „Meandrele destinului”, ambele apărute la Editura PIM, anul acesta. După lansări va urma şi un moment artistic, Constantin Moldovan de la Mănăstirea Humorului va recita din versurile autorului. Invitaţi la acest eveniment sunt: Vasile Diacon, Mihai Ghenghea, Vasile Larco, Emilian Marcu şi Valeriu Stancu iar moderatorul va fi scriitorul ieşean Liviu Papuc.

Luni, la BCU Iaşi, începând cu ora 17.30, în aceeaşi sală va avea loc prelegerea „How Caesar Made Britain an Island”, susţinută de prof.dr. Kai Brodersen de la Universitatea Erfuhrt din Germania. Acesta va vorbi despre contextul geografic şi istoric care a condus la schimbarea percepţiei Imperiului Roman asupra Britaniei ca insulă, odată ce Iulius Caesar a eşuat să o cucerească. Evenimentul este organizat de Institutul de Arheologie Iaşi, în parteneriat cu British Council. Prelegerea va fi susţinută în limba engleză, iar accesul în sală este deschis tuturor celor interesaţi de tema prezentată, în limita locurilor disponibile. Kai Brodersen este specialist în istorie antică, teologie clasică şi protestantă.

Miercuri, începând cu ora 19, în Aula BCU, are loc cea de-a IV-a ediţie a concertului de binefacere „Camerata Anima”, organizat de Fundaţia Bethany. Solistul acestui eveniment va fi Filip Papa, iar dirijor este George Hariton, care îi vor încânta pe cei prezenţi cu Divertisment în Re Major K.V.136 de Wolfgang Amadeus Mozart, Concert pentru Violoncel de Luigi Boccherini şi Simfonia nr. 5 de Franz Schubert. Evenimentul are ca scop strângerea de fonduri pentru sprijinirea copiilor defavorizaţi din mediul rural cu rezultate foarte bune la şcoală. Valoarea unei invitaţii este de 35 lei şi constituie donaţie integrală pentru scopul social al evenimentului.Rezervările se pot face la tel. 0232.278.535 sau prin e-mail la: iasi@bethany.ro. 

Comentarii