Bomba bombelor în politichia de Bahlui: negocieri ultrasecrete!

joi, 02 februarie 2017, 02:50
2 MIN
 Bomba bombelor în politichia de Bahlui: negocieri ultrasecrete!

Pe astăzi, stimaţi telespectatori, vă vom servi, caldă şi cu garnitură din belşug, la liber, bomba anului din politichia de Bahlui. 

Aşadar, atenţiune – atenţiune, ta-ra-ram, ta-ra-ram, lume şi iar lume de pe tot rotogolul oraşului, de pe toate coclaurile giudeţului şi chiar de pe tot întinsul patriei, staţi puţin şi nu mânaţi, ci cuvântul ne-ascultaţi! Cică într-un mare secret, şi cu numai doi sau trei oameni la înaintare, premarele Chir Nica şi-ar negocia la vârf o mare evadare politică din partidoi, ta-ra-ram, ta-ra-ram.

Şi nu, nu se va duce acolo unde poate aţi fi tentaţi să credeţi, şi cum se mai poartă în politichie, adică la aliatul ALDE, ca să fie tot cu noi, în strunga de oi. Ci, atenţie mare, cică şi-ar negocia intrarea taman la duşmanul de clasă, adicătelea la leberali. Oricât ar părea de necredibilă situaţiunea, căci cum ar putea Chir Nica să negocieze cu fostul şef de la avioane, contracandidat la alegerile locale, ei bine, să ştiţi că necredibilul are motive să fie credibil.

Mai concret, cică premarele ar fi primit o ofertă, cu care cochetează din plin, direct de la leberalii bucureşteni, prin care i s-a propus să vină la ei în partid dacă va fi dat afară de oamenii lui Drac Nea. Faptul, însă, că premarele nostru negociază oferta făcută ne arată multe chestiuni interesante, nu-i aşa, coane Costică?

Cine este omul de legătură

Şi dacă tot vorbim de negocierile secrete ale premarelui cu leberalii de la Bucale, haideţi să vă mai dăm un firicel de zvon despre chestiune, aşa încât poate cei mai apropiaţi de treaba asta îşi dau seama ce, cum, dar mai ales unde. Cică personajul principal în aceste negocieri ar fi un dipotat fost senator de Timiş, ardeleanul Ben-Oni pe numele lui, un soi de latifundiar local pe care presa de acolo îl mai alintă cu porecla de Jiji Becali de Banat. Staţi deci pe fază, stimaţi telespectatori, căci despre acest nume sigur vom mai auzi: prietenii ştiu de ce!

Şi cine plânge deja în pumni

Şi, în sfârşit, încă una despre chestiune: cică un zvonicel despre chestiunea cu Chir Nica ar fi venit aşa ca o boare pe deasupra viilor şi la unii leberali ieşeni mai informaţi. Vă daţi seama ce spaimă a produs aicea, căci, dacă va fi să se întâmple pocinogul ăsta, este clar căci Chir Nica nu va veni acolo ca subordonat al dipotaţilor actuali, ci ca şef al lor? Şi, doi la mână: vă mai daţi seama că, dacă Chir Nica pleacă de la partidoi, el nu pleacă deloc de aicea cu mâna goală? Ohohooo, haideţi că avem ce vorbi şi în zilele următoare…

Comentarii