Chiuariu, condamnat pentru corupţie, nu vrea să demisioneze din Comisia Juridică

marți, 01 iulie 2014, 22:50
1 MIN
 Chiuariu, condamnat pentru corupţie, nu vrea să demisioneze din Comisia Juridică

Senatorul PNL Tudor Chiuariu, condamnat definitiv de Curtea Supremă pentru corupţie, a fost prezent la Curtea de Apel Bucureşti unde se judeca procesul lui Dan Voiculescu. Întrebat dacă îşi prezintă demisia din Comisia Judică a Senatului şi din Parlament, având în vedere condamnarea definitivă, Chiuariu a ignorat întrebările.

Surse juridice au afirmat că el pledează ca avocat, nefiind până acum eliminat din barou.

Pe 24 ianuarie, Tudor Chiuariu a fost condamnat definitiv la 3 ani şi şase luni de închisoare cu suspendare în dosarul Poşta Română. Chiuariu a fost condamnat pentru fapte de corupţie comise în perioada în care a fost ministru al Justiţiei.

În acest dosar, foştii miniştri Tudor Chiuariu (PNL) şi Nagy Zsolt (UDMR) au fost acuzaţi că au prejudiciat statul cu 8 milioane de euro şi de abuz în serviciu cu consecinţe grave. Mihai Toader, fostul directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), a primit patru ani de închisoare cu suspendare, iar Andrei Marinescu, directorul executiv al Direcţiei de Dezvoltare Strategică al CNPR, trei ani şi jumătate tot cu suspendare.

După şase luni de la condamnarea definitivă pentru corupţie Tudor Chiuariu, este încă membru al Comisiei Juridice a Senatului. Ca membru al Comisiei, Tudor Chiuariu propune amendamente la legi, cum ar fi Codul Penal sau Codul de Procedură Penală. Votează legile penale pe care unele le-a şi încălcat, fiind dovedit definitiv ca infractor. Cu toate acestea, Chiuariu nu şi-a depus mandatul.

Întrebat dacă nu consideră că trebuie să demisioneze măcar din Comisia Juridică, Chiuariu a răspuns sec: ”Nu vreau! Nu vreau!”

 

 

Comentarii