Cum se va sărbători 1 Decembrie la Iaşi. Concerte, paradă și fasole cu cârnați

joi, 19 noiembrie 2015, 02:56
2 MIN
 Cum se va sărbători 1 Decembrie la Iaşi. Concerte, paradă și fasole cu cârnați

Municipalitatea pregăteşte o serie de manifestări cu ocazia zilei de 1 Decembrie. 

Primarul interimar Mihai Chirica a susţinut ieri că în acest an va fi o paradă militară de o amploare mai mare decât cea din 2014, când a fost înregistrat un record de audienţă cu prilejul Zilei Naţionale: peste 10.000 de ieşeni au ieşit în stradă.

În plus, cu două zile înainte de 1 Decembrie, pe pietonalul Ştefan cel Mare va fi o expoziţie de tehnică militară. „Este o zi în care vrem ca ieşenii să iasă din case şi să profite că e o zi liberă, să ne bucurăm împreună că suntem români. În Piaţa Unirii va fi, ca de fiecare dată, un spectacol, parada militară, fasole cu cârnaţi, concert de muzică populară, o retragere cu torţe în seara zilei, iar la Primărie va fi un eveniment dedicat «ambasadorilor Iaşului», a declarat primarul interimar.

Edilul a adăugat că în Piaţa Unirii vor cânta artişti din Iaşi, Chişinău şi Cernăuţi. „Va fi şi un concert în faţa Palatului Culturii, dar nu putem spune acum cine va cânta. Concertul nu va fi urmat de un foc de artificii. Europa nu trece prin momentele cele mai fericite, nu sunt momente de bucurie să facem zgomot mai mult decât trebuie, trebuie să avem o atitudine sobră, de compasiune şi de respect pentru cei care nu mai sunt”, a conchis primarul interimar.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii