După ce i-a comparat pe politicieni cu soldații, Barbu zice că jurnaliștii sunt teroriști

sâmbătă, 24 septembrie 2016, 14:27
2 MIN
 După ce i-a comparat pe politicieni cu soldații, Barbu zice că jurnaliștii sunt teroriști

Senatorul ALDE, Daniel Barbu, a provocat revolta tutoror, vineri, când în cadrul unei conferințe a afirmat că meseria de politician este mai periculoasă decât cea de soldat în Afghanistan.

Fostul ofiței MApN, Paul Valea, a reacționat dur pe pagina personală de Facebook ca urmare a comparației făcute de politician.

”Am participat la 3 misiuni în Afg (Afganistan – n.r.) domnule Daniel Barbu. Ştiţi ce se afla în acele cufere metalice care s-au întors din Afganistan? Nu sunt şpăgi sau comisioane care circulă în cercurile dumneavoastră, sunt trupuri de militari care au plecat în Afg pe o diurna egala cu 40% din diurna unui politician. Ochelarii dumneavoastră ar merita să fie striviţi de bocancul plin de praf al unui soldat. (preferabil să-i aveţi pe nas)”, a scris fostul ofițer MApN.

Senatorul Daniel Barbu a refuzat însă sâmbătă să își retragă sau să își ceară scuze pentru declarațiile de vineri și a răspuns prin a critica jurnaliștii pentru că judecă politicienii potrivit știrilor aflate pe surse.

”Am spus că e la fel de riscantă. De ce să-mi pară rău? Nu înţeleg. E o meserie grea şi riscantă peste tot în lume. Papa Francisc a spus ieri (vineri – n.r.) că ştirile pe surse sunt o formă de terorism. Deci gândiţi-vă că politicienii, în general, sunt judecaţi după ştiri pe surse. Deci este o meserie riscantă” a declarat acesta.

b1.ro

Comentarii