Perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale va fi prelungită

luni, 03 august 2015, 15:58
2 MIN
 Perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale va fi prelungită

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, luni, că în unele oraşe calendarul intern stabilit pentru alegerile locale din 2016 va suferi modificări, din pricina "situaţiei incerte" a unor candidaţi, afirmând că Bucureşti este unul dintre aceste oraşe.

"O să mai prelungim (perioada de depunere a candidaturilor – n.r) în anumite oraşe, municipii, pentru că mai avem şi situaţii incerte, oameni care au un potenţial extraordinar de a câştiga, dar dintr-un motiv sau altul au o situaţie incertă. Şi atunci, o să mai prelungim o perioadă de timp în unele municipii, probabil că şi în Bucureşti", a declarat Vasile Blaga, la finalul şedinţei BPN.

Cât priveşte stadiul competiţiei interne pentru Primăria Capitalei, Vasile Blaga a afirmat că analiza privind profilul candidatului este finalizată şi arată că bucureştenii îşi doresc un primar care să aibă un profil similar cu cel al lui Klaus Iohannis.

"Este finalizată o analiză cu profilul candidatului pentru Bucureşti. Din primele discuţii pe care le-am avut cu colegii cam spre asta se îndreaptă bucureştenii (spre un candidat cu profilul lui Klaus Iohannis – n.r.). Mai departe nu pot să vă spun, trebuie să o parcurgem şi noi", a declarat Blaga.

Întrebat care sunt calităţile pe care bucureştenii le caută la un candidat cu şanse de reuşită, Blaga a afirmat că cetăţenii se orientează către "un om cu experienţă în administraţie, nu obligatoriu un om cu foarte multe candidaturi în spate şi, în primul rând, un om în care bucureştenii să aibă încredere, aşa cum au avut în Klaus Iohannis".

Vasile Blaga a mai afirmat că, "la o primă citire" a listelor candidaţiilor înscrişi în cursa internă pentru alegerile locale 2016, peste 90% dintre actualii primari PNL vor să candideze, urmând ca acest lucru să fie rediscutat la Gura Humorului, în perioada 28-30 august.

"Anul electoral 2016 debutează cu alegerile locale şi este clar pentru toata lumea că ele vor fi un semnal puternic pentru alegerile generale şi de aceea suntem preocupaţi nu numai cu analiza stadiului fuziunii, dar şi cu pregătirea acestor alegeri. Am decis ca programul PNL pentru reforma administraţiei publice sa fie prezentat, dezbătut şi aprobat la Liga Aleşilor Locali de la Braşov, în 18-20 septembrie. La o primă citire, peste 90% din actualii primari doresc să candideze în continuare, vom rediscuta acest lucru în 28-30 august la Gura Humorului", a spus Vasile Blaga.

Liderul liberal a precizat că au fost primite "aproape de peste tot candidaturile pentru alegerile locale, de la două la opt, pentru municipii reşedinţă de judeţ, celelalte municipii şi până pe 28 (se vor primi – n.r.) şi toate candidaturile pentru comune, listele pentru Consiliile Judeţene şi pentru Consiliile Locale".

PNL menţine ideea ca o casa de sondare să facă analizele privind candidaţii pentru primăriile municipiilor reşedinţă de judeţ, a mai arătat Blaga.

Mediafax

 

Comentarii