Peste 3800 de locuri la concursul de rezidenţiat din 15 noiembrie

vineri, 09 octombrie 2015, 18:17
1 MIN
 Peste 3800 de locuri la concursul de rezidenţiat din 15 noiembrie

Peste 3800 de locuri pentru medicină, medicină dentară şi farmacie sunt scoase de Ministerul Sănătăţii la concursul de rezidenţiat din 15 noiembrie, acesta urmând să se desfăşoare în şase centre universitare. 

Absolvenţii universităţilor de medicină vor putea concura pe 3388 de locuri şi posturi pentru medicină, 263 locuri pentru medicină dentară şi 152 locuri pentru farmacie la concursul de rezidenţiat care va avea loc pe 15 noiembrie, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii.
 
Concursul se va desfăşura în şase centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.
 
Înscrierile pentru rezidenţiat se vor face până pe 23 octombrie 2015, orele 15.00, la direcţiile de sănătate publică sau la ministerele cu reţea proprie, după caz.
 
Conform unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore. Ocuparea locurilor şi posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor şi posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar de concurs. Potrivit sursei citate, tematica de concurs și bibliografia aferentă sunt cele din anul 2014.
 
Ministerul Sănătăţii a publicat în revista de specialitate Viaţa Medicală şi pe site-ul www.ms.ro <http://www.ms.ro> , secţiunea Rezidenţiat, toate amănutele privind tematica de concurs, bibliografia aferentă, numărul locurilor şi posturilor, metodologia şi condițiile de participare

Comentarii