PSD cheamă ţiganii în ajutor să îl voteze preşedinte pe Ponta

vineri, 19 septembrie 2014, 12:25
1 MIN
 PSD cheamă ţiganii în ajutor să îl voteze preşedinte pe Ponta

Filiala judeţeană Cluj a Partidei Romilor "Pro Europa" a semnat un protocol de colaborare politică cu PSD Cluj, astfel încât romii din judeţ să îl sprijine la alegerile prezidenţiale pe Victor Ponta

Preşedintele Partidei Romilor "Pro Europa" Cluj, Aurel Roşianu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că, în schimbul acordării sprijinului în alegerile prezidenţiale, romii îi cer lui Victor Ponta "crearea unei noi strategii de îmbunătăţire a situaţiei romilor din România în mai multe domenii".

"Am încheiat cu PSD Cluj un protocol de colaborare politică, cu scopul susţinerii de către romii din judeţ a candidatului social-democrat Victor Ponta la alegerile prezidenţiale. De asemenea, colaborarea vizează susţinerea PSD până în 2016. Filiala Cluj a Partidei Romilor cere candidatului Victor Ponta crearea unei noi strategii de îmbunătăţire a situaţiei romilor din România în diferite domenii, precum sănătate, educaţie, locuinţe, locuri de muncă", a spus Roşianu.

Potrivit acestuia, Victor Ponta ar trebui să sprijine romii în iniţierea şi implementarea unor programe de finanţare privind integrarea membrilor etniei în societate şi identificarea unor soluţii de stopare a migrării romilor în alte state.

Liderul Partidei Romilor "Pro Europa" Cluj a susţinut că peste 15.000 de romi din judeţ vor vota cu Victor Ponta la alegerile prezidenţiale.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, şi-a depus, miercuri, la Biroul Electoral Central, dosarul de înregistrare a candidaturii pentru alegerile prezidenţiale.

 

Comentarii