Retete de baza. Cum sa iti faci stock sau supa concentrata de legume

vineri, 31 ianuarie 2014, 10:29
1 MIN
 Retete de baza. Cum sa iti faci stock sau supa concentrata de legume

Cu doar cateva legume si putina apa poti pregati baza pentru orice mancare gustoasa. Stock-ul sau supa concentrata de legume nu trebuie sa iti lipseasca din frigider daca vrei sa dai o aroma puternica preparatelor tale. Te invatam cum sa il prepari dupa o reteta simpla.

Mai rar gasesti sa cumperi asa ceva la conserva, din magazin, si decat sa folosesti cubulete cu praf concentrat de supa, pline de sare si conservanti, mai bine petreci o ora si iti prepari singur concentratul de care ai nevoie. Il poti face in cantitate mai mare si il poti pastra la frigider sau la congelator.

Nu are o reteta complicata si se poate face cu orice legume ai la indemana prin camara sau frigider. Le cureti, le acoperi cu apa si le lasi sa fiarba la foc mic. Totul va fi gata intr-o ora si vei avea gata baza pentru supe, pilafuri, tocanite si alte retete pentru o luna. Este de preferat sa nu adaugi prea multe condimente si sare pentru ca acestea pot schimba gustul final la mancarurilor pe care le pregatesti cu stock-ul de legume.

Ingrediente: 1-2 cepe, 2-3 morcovi, 3-4 tulpini de telina, 4-5 fire de cimbru, 1 frunza de dafin, 1 legatura mica de patrunjel, 1 lingurita boabe de piper. Optional: partea verde de la praz, fenicul, rosii, ciuperci, pastarnac.

 

Citeste mai multe pe Foodstory.ro

Comentarii