Eurotrip
epimedica
franco
mesterescu

Veşti proaste pentru trei interlopi după un semnal al „Ziarului de Iaşi“

GALERIE
clapon
  • clapon
- +
Judecătorii de la Curtea de Apel Iaşi au anulat decizia colegilor de la Tribunal, care stabiliseră, săptămâna trecută, că trei interlopi notorii din oraş pot fi cercetaţi fără niciun fel de măsură preventivă impusă împotriva lor. „Ziarul de Iaşi“ a tras un semnal de alarmă cu privire la acea decizie, având în vedere că unul dintre inculpaţi a fost recent condamnat la zece ani de închisoare, într-un alt dosar.

Trei dintre cei mai cunoscuţi interlopi din Iaşi vor fi judecaţi în continuare sub control judiciar a decis, ieri, Curtea de Apel Iaşi. Judecătorii au admis ieri după-amiază contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în cazul lui Gheorghe Clapon, Tiberiu Cristodorescu şi Gheorghe Rusu, fost Corduneanu.

La finele săptămânii trecute, instanţa de fond, Tribunalul, stabilise revocarea controlului judiciar în cazul celor trei. Decizia a fost semnalată de „Ziarul de Iaşi“, care relata că unul dintre cei trei, Gheorghe Clapon, fusese condamnat recent, într-un alt dosar, la zece ani de închisoare.

Măsura contro­lului judiciar permite autorităţilor o mi­nimă supraveghere a celor trei, interlopii fiind nevoiţi să se prezinte periodic la Poliţie sau să anunţe atunci atunci când efectuează deplasări.

De-a lungul timpului, la Iaşi, au mai existat cazuri de persoane care s-au făcut nevăzute după ce au fost condamnate de instanţa de fond. Un exemplu în acest sens este cel al fugarului Cristian Maftei, care a fost condamnat în dosarul „Mită la prefect“, însă nu a fost găsit nici acum. Belgian Tănase, un membru al clanului interlop cu acelaşi nume, se află în aceeaşi situaţie.

Clapon, Cristodorescu şi Corduneanu sunt judecaţi pentru trafic de influenţă după ce s-au lăudat că pot „cumpăra“ judecători de la Curtea de Apel Iaşi. Ini­ţial, ei au fost şi arestaţi în acest dosar. Interlopii ar fi solicitat şi primit 40.000 de euro de la un denunţător căruia i-a promis că vor determina un complet de la Curtea de Apel să îl scape de puşcărie.

Denunţă­toa­rea Mihaela Pavăl fusese condamnată la şapte ani de puşcărie pentru trafic de minori. În acelaşi dosar mai sunt judecaţi şi Costel Corduneanu şi fratele său Vasile Călin, acuzaţi de favorizarea infractorului. Gheorghe Clapon a fost condamnat de Tribunalul Iaşi în luna decembrie, fiind găsit vinovat pentru înşelăciune şi spălare de bani. Alături de un raket basarabean, Clapon ar fi cauzat un prejudiciu de peste un milion de euro unei firme.

CITIŢI ŞI:

Comentarii Facebook

(1 comentariu)

Citeste Faq
Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii!

Cod verificare* Security Code
Toate campurile sunt obligatorii!
Comentariile cu continut licentios vor fi sterse.
Joi, 04 Februarie 2016, 07:09
sandu
De ce nu le puneti pozele?
Joi, 04 Februarie 2016, 07:09
sandu
De ce nu le puneti pozele?

Ultima ora

editorial

Alte partide, aceiaşi corupţi

Cătălin ONOFREI

Alte partide, aceiaşi corupţi

Există cerere, dar nu există nicio ofertă valabilă pe piaţa politică. Până când?

Filmuletul zilei

opinii

Trei cărţi

Bogdan CREȚU

Trei cărţi

Lectura este, dacă ne-o putem asuma ca atare, una dintre cele mai intime şi mai voluptoase experienţe existenţiale. Departe de a pune la lucru doar inteligenţa, raţiunea, cultura, ea reprezintă o formă de participare totală: citim cu tot ceea ce suntem, cu tot ce ştim, cu tot ce nu ştim, cu toate iluziile şi deziluziile noastre, citim cu toate limitele şi cu dorinţa de ni le depăşi, citim din convingere şi stupoare, citim din iubire de viaţă şi mai ales citim împotriva morţii, contopindu-ne cu textul şi păstrând în acelaşi timp distanţa critică.

Incidente…

Stelian DUMISTRĂCEL

Incidente…

Mai auzisem cuvântul incident, folosit pentru a numi, grăbit, în discursul jurnalistic, tot felul de întâmplări considerate de interes pentru public, unele mai aşa şi-aşa, altele cu urmări destul de grave, ori chiar foarte grave. Cel mai des, incidentul din mass-media apare pentru ceea ce, de fapt, înseamnăaccident (auto, de aviaţie etc.). 

Regina

Mihai DORIN

Regina

Vine dintr-o veche familie regală cu încrengături în aproape toată Europa, dar aceasta nu a împiedicat-o să-şi păstreze prospeţimea de spirit şi disponibilitatea generoasă de a fi aproape de oameni şi de lucrurile simple. 

pulspulspuls

E timpul ca Măricel să se apuce de treabă

E timpul ca Măricel să se apuce de treabă

Stau unii de pe la Consiliul Judeţean, stimaţi telespectatori, cât este ziulica de lungă şi dau în bobi cu speranţa de a ghici ce mai pune la cale preşedintele Măricel cu privire la ce are Iaşul mai tare şi mai important, anume festivalul internaţional de literatură FILIT. 

Caricatura zilei

Cumintenia modificata

 

Editia PDF

Bancul zilei

– Cum conduce soferul prudent? – Soferul prudent se uita în ambele sensuri înainte de a trece pe rosu! & (...)

Intrebarea zilei

Ce reproșuri aduceți autorităților locale?

vezi raspunsuri

Copyright 2006-2013 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.