Eurotrip
epimedica
franco
mesterescu

Veşti proaste pentru trei interlopi după un semnal al „Ziarului de Iaşi“

GALERIE
clapon
  • clapon
- +
Judecătorii de la Curtea de Apel Iaşi au anulat decizia colegilor de la Tribunal, care stabiliseră, săptămâna trecută, că trei interlopi notorii din oraş pot fi cercetaţi fără niciun fel de măsură preventivă impusă împotriva lor. „Ziarul de Iaşi“ a tras un semnal de alarmă cu privire la acea decizie, având în vedere că unul dintre inculpaţi a fost recent condamnat la zece ani de închisoare, într-un alt dosar.

Trei dintre cei mai cunoscuţi interlopi din Iaşi vor fi judecaţi în continuare sub control judiciar a decis, ieri, Curtea de Apel Iaşi. Judecătorii au admis ieri după-amiază contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în cazul lui Gheorghe Clapon, Tiberiu Cristodorescu şi Gheorghe Rusu, fost Corduneanu.

La finele săptămânii trecute, instanţa de fond, Tribunalul, stabilise revocarea controlului judiciar în cazul celor trei. Decizia a fost semnalată de „Ziarul de Iaşi“, care relata că unul dintre cei trei, Gheorghe Clapon, fusese condamnat recent, într-un alt dosar, la zece ani de închisoare.

Măsura contro­lului judiciar permite autorităţilor o mi­nimă supraveghere a celor trei, interlopii fiind nevoiţi să se prezinte periodic la Poliţie sau să anunţe atunci atunci când efectuează deplasări.

De-a lungul timpului, la Iaşi, au mai existat cazuri de persoane care s-au făcut nevăzute după ce au fost condamnate de instanţa de fond. Un exemplu în acest sens este cel al fugarului Cristian Maftei, care a fost condamnat în dosarul „Mită la prefect“, însă nu a fost găsit nici acum. Belgian Tănase, un membru al clanului interlop cu acelaşi nume, se află în aceeaşi situaţie.

Clapon, Cristodorescu şi Corduneanu sunt judecaţi pentru trafic de influenţă după ce s-au lăudat că pot „cumpăra“ judecători de la Curtea de Apel Iaşi. Ini­ţial, ei au fost şi arestaţi în acest dosar. Interlopii ar fi solicitat şi primit 40.000 de euro de la un denunţător căruia i-a promis că vor determina un complet de la Curtea de Apel să îl scape de puşcărie.

Denunţă­toa­rea Mihaela Pavăl fusese condamnată la şapte ani de puşcărie pentru trafic de minori. În acelaşi dosar mai sunt judecaţi şi Costel Corduneanu şi fratele său Vasile Călin, acuzaţi de favorizarea infractorului. Gheorghe Clapon a fost condamnat de Tribunalul Iaşi în luna decembrie, fiind găsit vinovat pentru înşelăciune şi spălare de bani. Alături de un raket basarabean, Clapon ar fi cauzat un prejudiciu de peste un milion de euro unei firme.

CITIŢI ŞI:

Comentarii Facebook

(1 comentariu)

Citeste Faq
Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii!

Cod verificare* Security Code
Toate campurile sunt obligatorii!
Comentariile cu continut licentios vor fi sterse.
Joi, 04 Februarie 2016, 07:09
sandu
De ce nu le puneti pozele?
Joi, 04 Februarie 2016, 07:09
sandu
De ce nu le puneti pozele?

Ultima ora

editorial

Scaunele de pe stadion şi iubăreţul Vasile

Cosmin PAȘCA

Scaunele de pe stadion şi iubăreţul Vasile

Obişnuiţi cu mediocritatea, cu lucrurile făcute pe jumătate, cu „las’ că merge şi aşa”, mulţi ieşeni nu concep că regulile lumii civilizate sancţionează improvizaţia. Şi nu pentru că lumea civilizată e mai snoabă, ci pentru că a înţeles că orice cârpeală înseamnă, pe termen lung, risipă.

Filmuletul zilei

opinii

Despre curaj

Codrin Liviu CUȚITARU

Despre curaj

Precum toate virtuţile, curajul se sprijină pe trei principii obligatorii: consecvenţa (cutezanţa trebuie să apară şi în amănuntele vieţii, nu doar în manifestările „epopeice” ale biografiei personale), modestia (vitejia declarativă poartă în ea o tulburătoare, necreditabilă nuanţă bombastică) şi generozitatea (actul temerar în sine este renunţarea la autoconservare, ieşirea din eu, înclinaţia profund neegoistă către ocrotirea alterităţii, către protejarea celuilalt).

BREXIT sau NEBREXIT, totul pare pe dos

Emil STRATAN

BREXIT sau NEBREXIT, totul pare pe dos

"Europa va fi mai puternică tocmai pentru că are Franţa ca Franţa, Spania ca Spania, Marea Britanie ca Marea Britanie, fiecare cu obiceiurile, tradiţiile şi identitatea ei." Margaret Thatcher, 1988

Pogromul de la Iaşi (I)

Florin CÎNTIC

Pogromul de la Iaşi (I)

Pogromul din iunie 1941 de la Iaşi se cuvine a fi dezvăluit în detaliile sale tragice cu onestitate şi cu referire, pe cât posibil, la documente de arhivă credibile, capabile să ofere o imagine "fără ură şi părtinire". Măcar la 75 de ani de la crimă.

pulspulspuls

Se anunţă bombă nucleară la partidoiul ieşean

Se anunţă bombă nucleară la partidoiul ieşean

Marele rezbel mondial din cadrul filialei ieşene a partidoiului se pare că va ajunge la final în următoarele zile, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Pensii speciale

Editia PDF

Intrebarea zilei

Care ar fi prioritatile administratiei locale pentru municipiul Iasi?

vezi raspunsuri

Copyright 2006-2013 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.