Eurotrip
epimedica
franco
mesterescu

duminica, 24.07.2016

Veşti proaste pentru trei interlopi după un semnal al „Ziarului de Iaşi“

GALERIE
clapon
  • clapon
- +
Judecătorii de la Curtea de Apel Iaşi au anulat decizia colegilor de la Tribunal, care stabiliseră, săptămâna trecută, că trei interlopi notorii din oraş pot fi cercetaţi fără niciun fel de măsură preventivă impusă împotriva lor. „Ziarul de Iaşi“ a tras un semnal de alarmă cu privire la acea decizie, având în vedere că unul dintre inculpaţi a fost recent condamnat la zece ani de închisoare, într-un alt dosar.

Trei dintre cei mai cunoscuţi interlopi din Iaşi vor fi judecaţi în continuare sub control judiciar a decis, ieri, Curtea de Apel Iaşi. Judecătorii au admis ieri după-amiază contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în cazul lui Gheorghe Clapon, Tiberiu Cristodorescu şi Gheorghe Rusu, fost Corduneanu.

La finele săptămânii trecute, instanţa de fond, Tribunalul, stabilise revocarea controlului judiciar în cazul celor trei. Decizia a fost semnalată de „Ziarul de Iaşi“, care relata că unul dintre cei trei, Gheorghe Clapon, fusese condamnat recent, într-un alt dosar, la zece ani de închisoare.

Măsura contro­lului judiciar permite autorităţilor o mi­nimă supraveghere a celor trei, interlopii fiind nevoiţi să se prezinte periodic la Poliţie sau să anunţe atunci atunci când efectuează deplasări.

De-a lungul timpului, la Iaşi, au mai existat cazuri de persoane care s-au făcut nevăzute după ce au fost condamnate de instanţa de fond. Un exemplu în acest sens este cel al fugarului Cristian Maftei, care a fost condamnat în dosarul „Mită la prefect“, însă nu a fost găsit nici acum. Belgian Tănase, un membru al clanului interlop cu acelaşi nume, se află în aceeaşi situaţie.

Clapon, Cristodorescu şi Corduneanu sunt judecaţi pentru trafic de influenţă după ce s-au lăudat că pot „cumpăra“ judecători de la Curtea de Apel Iaşi. Ini­ţial, ei au fost şi arestaţi în acest dosar. Interlopii ar fi solicitat şi primit 40.000 de euro de la un denunţător căruia i-a promis că vor determina un complet de la Curtea de Apel să îl scape de puşcărie.

Denunţă­toa­rea Mihaela Pavăl fusese condamnată la şapte ani de puşcărie pentru trafic de minori. În acelaşi dosar mai sunt judecaţi şi Costel Corduneanu şi fratele său Vasile Călin, acuzaţi de favorizarea infractorului. Gheorghe Clapon a fost condamnat de Tribunalul Iaşi în luna decembrie, fiind găsit vinovat pentru înşelăciune şi spălare de bani. Alături de un raket basarabean, Clapon ar fi cauzat un prejudiciu de peste un milion de euro unei firme.

CITIŢI ŞI:

Comentarii Facebook

(1 comentariu)

Citeste Faq
Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii!

Cod verificare* Security Code
Toate campurile sunt obligatorii!
Comentariile cu continut licentios vor fi sterse.
Joi, 04 Februarie 2016, 07:09
sandu
De ce nu le puneti pozele?
Joi, 04 Februarie 2016, 07:09
sandu
De ce nu le puneti pozele?

Ultima ora

editorial

Nu e puci, ci o biată frondă

Nicolae GRECU

Nu e puci, ci o biată frondă

Vina integrală pentru toată babilonia din Liga I aparţine FRF, dar este corectă aruncarea pisicii de către Liga Profesionistă de Fotbal, organizatoarea competiţiei?

Filmuletul zilei

opinii

Boborul

Briscan ZARA

Boborul

Poporul, în ansamblul lui, nu este niciodată mulţumit, nici măcar de decizia lui care s-a întâmplat foarte de curând. Şi atunci ce sens are să te iei după el? Nu are nici măcar logică pentru că nu poţi găsi un numitor comun, un fir constant al coerenţei pe care să îl duci mai departe şi să-l foloseşti pentru a construi un raţionament. El este schimbător ca apa şi nestatornic ca vântul, iar cine se ia după el, cine se bazează pe el, greşeşte invariabil.

De la entuziasm juvenil la îngrijorări nefondate

pr. Constantin STURZU

De la entuziasm juvenil la îngrijorări nefondate

Iniţiativa Coaliţiei pentru Familie şi Constituţie, care a strâns peste 3 milioane de semnături în vederea modificării Constituţiei României, în sensul de a se menţiona explicit, în articolul 48, aliniatul 1, că "familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţităîntre un bărbat şi o femeie", nu "între soţi", cum se precizează acum, a mai parcurs o etapă legală. 

Despre Coaliţia Etc.

Sorin CUCERAI

Despre Coaliţia Etc.

Dacă te uiţi cu atenţie, Coaliţia asta pentru Familie e o chestie tare hazlie. Fiindcă ce promovează ea de fapt? Familia nucleară heterosexuală, adică fix idealul burghez de familie.

pulspulspuls

Chir Nica şi Jiji - 15 asemănări izbitoare. Oare chiar am schimbat premarele?

Chir Nica şi Jiji - 15 asemănări izbitoare. Oare chiar am schimbat premarele?

Dom'le, la cât de arogant şi plin de sine auzim că ar fi de la alegeri încoace junele premare Chir Nica atât la slujbă, cât şi la partidoi, tare ne mai mănâncă palmele să facem o micuţă, dar vioaie comparaţiune cu fostul premare, Jiji. 

Caricatura zilei

Fuziunea PMP - UNPR

Editia PDF

Bancul zilei

10 lucruri despre pokemonii românesti: Cel mai valoros Pokemon e în ANAF, dar trebuie sa stai câteva ore la c (...)

Intrebarea zilei

Care ar fi prioritatile administratiei locale pentru municipiul Iasi?

vezi raspunsuri

Copyright 2006-2013 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.