Eurotrip
epimedica
franco
franco
mesterescu

Veşti proaste pentru trei interlopi după un semnal al „Ziarului de Iaşi“

GALERIE
clapon
  • clapon
- +
Judecătorii de la Curtea de Apel Iaşi au anulat decizia colegilor de la Tribunal, care stabiliseră, săptămâna trecută, că trei interlopi notorii din oraş pot fi cercetaţi fără niciun fel de măsură preventivă impusă împotriva lor. „Ziarul de Iaşi“ a tras un semnal de alarmă cu privire la acea decizie, având în vedere că unul dintre inculpaţi a fost recent condamnat la zece ani de închisoare, într-un alt dosar.

Trei dintre cei mai cunoscuţi interlopi din Iaşi vor fi judecaţi în continuare sub control judiciar a decis, ieri, Curtea de Apel Iaşi. Judecătorii au admis ieri după-amiază contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în cazul lui Gheorghe Clapon, Tiberiu Cristodorescu şi Gheorghe Rusu, fost Corduneanu.

La finele săptămânii trecute, instanţa de fond, Tribunalul, stabilise revocarea controlului judiciar în cazul celor trei. Decizia a fost semnalată de „Ziarul de Iaşi“, care relata că unul dintre cei trei, Gheorghe Clapon, fusese condamnat recent, într-un alt dosar, la zece ani de închisoare.

Măsura contro­lului judiciar permite autorităţilor o mi­nimă supraveghere a celor trei, interlopii fiind nevoiţi să se prezinte periodic la Poliţie sau să anunţe atunci atunci când efectuează deplasări.

De-a lungul timpului, la Iaşi, au mai existat cazuri de persoane care s-au făcut nevăzute după ce au fost condamnate de instanţa de fond. Un exemplu în acest sens este cel al fugarului Cristian Maftei, care a fost condamnat în dosarul „Mită la prefect“, însă nu a fost găsit nici acum. Belgian Tănase, un membru al clanului interlop cu acelaşi nume, se află în aceeaşi situaţie.

Clapon, Cristodorescu şi Corduneanu sunt judecaţi pentru trafic de influenţă după ce s-au lăudat că pot „cumpăra“ judecători de la Curtea de Apel Iaşi. Ini­ţial, ei au fost şi arestaţi în acest dosar. Interlopii ar fi solicitat şi primit 40.000 de euro de la un denunţător căruia i-a promis că vor determina un complet de la Curtea de Apel să îl scape de puşcărie.

Denunţă­toa­rea Mihaela Pavăl fusese condamnată la şapte ani de puşcărie pentru trafic de minori. În acelaşi dosar mai sunt judecaţi şi Costel Corduneanu şi fratele său Vasile Călin, acuzaţi de favorizarea infractorului. Gheorghe Clapon a fost condamnat de Tribunalul Iaşi în luna decembrie, fiind găsit vinovat pentru înşelăciune şi spălare de bani. Alături de un raket basarabean, Clapon ar fi cauzat un prejudiciu de peste un milion de euro unei firme.

CITIŢI ŞI:

Comentarii Facebook

(1 comentariu)

Citeste Faq
Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii!

Cod verificare* Security Code
Toate campurile sunt obligatorii!
Comentariile cu continut licentios vor fi sterse.
Joi, 04 Februarie 2016, 07:09
sandu
De ce nu le puneti pozele?
Joi, 04 Februarie 2016, 07:09
sandu
De ce nu le puneti pozele?

Ultima ora

editorial

Foaie de parcurs pentru ziarul ieşenilor

Alexandru LĂZESCU

Foaie de parcurs pentru ziarul ieşenilor

De la "Opinia Studenţească" la "Ziarul de Iaşi", via "Monitorul".

Filmuletul zilei

opinii

Umflături

Michael ASTNER

Umflături

E greu să-ţi alegi un subiect de articol. În continuare. Zilnic apar măcar două-trei ştiri care fiecare în parte ar putea să fie subiect demn de-a fi comentat. Când scriu pe teme româneşti, apoi, se-ntâmplă să găsesc pe net comentatori care-mi spun să las naibii realitatea românească şi mai bine să mai scriu despre Germania ori despre saşi. O să mai scriu, evident, şi pe teme germane (actuale) ori săseşti (recuperări, în principiu).

Moralitatea actului critic

Nichita DANILOV

Moralitatea actului critic

A extrage cu o macara un bold de pe un teren viran poate constitui un spectacol în ochii multora, dar este totuşi un act lipsit de sens. A scrie numai în virtutea inerţiei, a scrie fără a transmite ceva, un crez, un mesaj pentru alte generaţii ; a scrie doar „frumos", „curat" nu sunt lucruri demne de atenţie.

Dialog pe un vechi câmp de luptă

Lucian DÎRDALA

Dialog pe un vechi câmp de luptă

Inerţia de astăzi este greu de învins, mai ales că libertatea de acţiune a Angelei Merkel sau a lui François Hollande în interiorul cadrului comunitar este mult mai mică decât cea de care se bucurau, în anii 1980, Kohl şi Mitterrand. Dar liderii din cele două capitale au datoria să încerce, iar o rememorare a dramelor trecutului, la Verdun sau în altă parte, este binevenită.  

pulspulspuls

Povestiri fierbinţi la gura sobei cu Anticristi, servantul partidoiului

Povestiri fierbinţi la gura sobei cu Anticristi, servantul partidoiului

Dacă tot începe uichendul, ne-am gândit pe astăzi, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe, să mai punem niţeluş politichia în cui, să încălecăm pe-o şa şi să vă spunem câte una sau alta şi despre alte năzdrăvănii şi poveşti care se mai întâmplă prin târg sau pe lângă el, fără legătură cu politichia sau campania electorală de Bahlui sau de Dâmboviţa. 

Caricatura zilei

Accidentul lui Condrea

Editia PDF

Intrebarea zilei

Cine credeti ca va ajunge primarul Iasului?

vezi raspunsuri

Copyright 2006-2013 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.