30 de zile de arest pentru un şofer băut care a provocat un accident în Bucium

joi, 10 iunie 2021, 01:49
2 MIN
 30 de zile de arest pentru un şofer băut care a provocat un accident în Bucium

Şoferul care a provocat accidentul din Bucium a fost arestat în urma deciziei luate de către judecătorii ieşeni.

Bărbatul în vârstă de 33 de ani care conducea o maşină marca Mazda era beat pulbere şi se afla sub influenţa substanţelor psihoactive în momentul producerii accidentului cu un BMW.

Şoferul nu a păstrat distanţa faţă de autoturismul dinaintea sa şi s-a izbit puternic de acesta. În urma impactului, pasagerii din cele două autoturisme au avut nevoie de îngrijiri medicale. Poliţiştii i-au testat alcoolscopic pe ambii şoferi, dintre care cel care a provocat acidentul avea o alcoolemie mare.

Astfel, ambii conducători au fost transportaţi la spital pentru prelevarea de mostre din sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

“Poliţiştii Biroului Rutier Iaşi efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, la data de 6 iunie, un bărbat de 33 de ani, în timp ce ar fi condus pe şoseaua Bucium din municipiul Iaşi, a intrat în coliziune cu un auto din faţa sa. Ambii conducători auto au fost testaţi alcoolscopic, rezultatele fiind pozitive. Conducătorul auto care ar fi acroşat auto din faţa sa avea o valoare de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. La data de 8 iunie, bărbatul de 33 de ani a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi instanţei care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile”, au comunicat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii