De Sănătate

Punem punctul pe știi

400 de cadre medicale vor participa la o conferinţă pe teme de urgenţe pediatrice

miercuri, 05 septembrie 2018, 20:27
2 MIN
 400 de cadre medicale vor participa la o conferinţă pe teme de urgenţe pediatrice

Zilele următoare, la Iaşi, sunt aşteptaţi peste 400 de medici primari, specialişti, rezidenţi, asistenţi medicali şi asistenţi sociali din toată  ţara, dar şi din Republica Moldova, pentru a participa la prima ediţie a Conferinţei Naţionale cu participare internaţională I-PEM 2018 (Iasi-Pediatrics Emergency Medicine).

Evenimentul care va avea loc de joi, 6 septembrie, până sâmbătă, 8 septembrie, la Hotel Internaţional este organizat cu ocazia împlinirii a 18 ani de existenţă pe care Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi îi va împlini anul acesta. „Sesiunile plenare vor aborda teme din urgenţele pediatrice la cel mai înalt nivel, stabilite în baza experienţei practice dobândite în cei 18 ani de existenţă pe care Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii «Sf. Maria» îi împlineşte anul acesta pe 8 septembrie“, a precizat şef lucr. dr. Tamara Solange Roşu, preşedinte IPEM şi medic-şef UPU de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“.

În prima zi, pe 6 septembrie vor fi susţinute trei cursuri pre-conferinţă, „Resuscitarea cardiorespiratorie la sugar, copil, adolescent: BLS (Basic Life Support)“, „Abordul vascular intraosos“, susţinute de şef lucr. dr. Tamara Solange Roşu, precum şi „Managementul politraumei la copil“, susţinut de profesorul Gabriel Ionescu. Vineri, 7 septembrie, este ziua dedicată prezentărilor ştiinţifice, care vor fi susţinute de medici, asistenţi medicali şi sociali ai spitalului, în două săli diferite ale hotelului. Temele abordate vor face referire la „etica în urgenţele pediatrice“, „traumatologie pediatrică“, „managementul durerii acute“, „urgenţe majore“. Ziua de sâmbătă va continua cu prezentări, una dintrele ele fiind „Patologia medico-legală în urgenţele pediatrice“, unde sunt aşteptaţi să participe specialişti de la Institutul de Medicină Legală Iaşi.

 

 

Comentarii