60% dintre români ar trece iar prin aceleași restricții în cazul unui al doilea val de infectări

miercuri, 05 august 2020, 15:50
2 MIN
 60% dintre români ar trece iar prin aceleași restricții în cazul unui al doilea val de infectări

Aproape 60% dintre români se declară de acord cu instituirea din nou a restricțiilor din primele luni de epidemie de coronavirus, în cazul în care va veni un al doilea val de infectări, arată un studiu Novel Research, la iniţiativa Provident Financial România.

Aproape jumătate dintre respondenți consideră că vor resimți major efectele epidemiei de COVID-19 chiar și după ce aceasta va trece. 33% au susținut că intenționează să-și țină copiii acasă și să nu-i trimită la școală sau la grădiniță. Același studiu mai arată că doar 6% dintre români consideră că veniturile actuale le permit un trai fără griji, în timp ce 40% cred că sumele câștigate în prezent le asigură doar un trai decent. Studiul a fost realizat în perioada 15-22 iulie, pe un eşantion de 1.003 persoane.

Aproape 60% dintre români susțin că sunt de acord cu revenirea la restricțiile de la începutul epidemiei de coronavirus, în cazul în care va veni un al doilea val de infectări, arată datele unui studiu Novel Research, la iniţiativa Provident Financial România.

Peste 46% dintre respondenți cred munca de acasă va predomina și anul viitor. 33% au susținut că intenționează să-și țină copiii acasă și să nu-i trimită la școală sau la grădiniță, în timp ce 21% au afirmat fix contrariu.

Aproape jumătate dintre respondenți consideră că vor resimți major efectele epidemiei de coronavirus chiar și după ce aceasta va trece. Tot aproape jumătate au spus că izbucnirea crizei COVID-19 i-a determinat să-și regândească planurile de viitor, să fie mai atenți la resursele de care dispun și să se orienteze mai mult către tehnologia digitală.

Puțin peste 77% dintre români spun că au gând să poarte mască în interior și în următoarea jumătate de an, iar 70,3% vor evita spațiile aglomerate.

Studiul mai relevă faptul că doar 6% dintre români consideră că veniturile le permit un trai fără griji. 40% cred că veniturile le asigură doar un trai decent, fără să-și permită lucruri mai scumpe, aproape 25% spun că banii le asigură doar lucrurile esențiale, iar aproape 9% spun că nu-și pot asigura nici măcar bunuri de strictă necesitate.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii