88 de cazuri de coronavirus la Iaşi. 80 de locuri libere la Infecţioase

luni, 06 aprilie 2020, 01:49
1 MIN
 88 de cazuri de coronavirus la Iaşi. 80 de locuri libere la Infecţioase

Judeţul Iaşi a ajuns la un total de 88 de cazuri de coronavirus raportate şi la două decese, conform datelor oferite duminică, 5 aprilie, de Grupul de Comunicare Strategică.

În acest sfârşit de săptămână, la Spitalul de Boli Infec­ţioase „Sf. Parascheva“ doi dintre pacienţi au fost mutaţi din Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) în secţie, starea lor de sănătate fiind mai bună.

De asemenea, cele şase cadre medicale care au fost confirmate cu noul coronavirus au o stare „relativ bună“, iar testele efectuate la toţi contacţii lor direcţi au ieşit negative.

Con­form managerului, prof. dr. Carmen Dorobăţ, sâmbă­tă existau 80 de locuri libere în spital şi încă două locuri libere pe ATI, până acum nefiind nevoie să se apeleze la ajutorul celor de la Spitalul de Neurochirurgie. Aici sunt puse la dispoziţie 16 locuri în secţia ATI pentru tratarea cazurilor grave.

Totodată, la nivelul judeţului Iaşi, numărul persoanelor izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt izolate este în scădere. Dacă pe data de 4 aprilie erau raportate 2.124 de persoane izolate, pe 5 aprilie, numărul lor a scăzut până la 951.

De asemenea, 623 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare. Conform datelor oferite de Direcţia de Sănătate Publică din Iaşi, ieri existau 812 persoane care au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce şapte persoane au ieşit din carantină.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii