Abia eliberat de la „Socola”, şi-a ucis mama cu o ferocitate greu de imaginat

marți, 08 iunie 2021, 01:50
3 MIN
 Abia eliberat de la „Socola”, şi-a ucis mama cu o ferocitate greu de imaginat

Grozăvia a avut loc la Răducăneni. După ce a bătut-o şi a călcat-o în picioare, individul de 49 de ani a înjunghiat-o de mai multe ori cu un cuţit de bucătărie.

Un bărbat abia ieşit de la "Socola" şi-a omorât mama în casa în care locuiau împreună, situată în Răducăneni. Ioan Stoica, în vârstă de 49 de ani, fusese externat de patru zile de la Institutul de Psihiatrie "Socola", el fiind internat în urmă cu ceva timp din cauza unor boli psihice.

Acesta a fost lăsat de către medicii psihiatri să se întoarcă acasă, crezând că bărbatul şi-a revenit, însă acesta le-a deovedit contrariul. În timp ce se afla în casa din satul Răducăneni cu mama lui, la un moment dat, cei doi au început să se contrazică.

Bărbatul nu s-a mai putut controla şi a început să îşi lovească mama fără milă cu pumnii şi picioarele. Femeia a căzut ca fulgerată la pământ în urma loviturilor primite de la fiul ei.

Mama lui era în agonie, întinsă pe podea, dar Ioan şi-a pierdut minţile. Acesta a început să îşi strângă mama de gât cu putere, apoi a luat un cuţit de bucătărie şi i l-a înfipt de mai multe ori în gât, până când femeia şi-a dat ultima suflare.

“În fapt, s-a reţinut că, pe fondul unor afecţiuni psihice, inculpatul S.I. a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola până la data de 26 mai 2021. Ulterior, în ziua de 30 mai, în timp ce se afla în locuinţa comună, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul i-a aplicat mamei sale mai multe lovituri la nivelul feţei şi corpului, a sugrumat-o, după care a înjunghiat-o de mai multe ori, leziunile provocate conducând la decesul victimei", a precizat Mihaela Apostol, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Potrivit medicilor legişti, victima a murit prin sufocare, întrucât aceasta avea mai multe plăgi înjunghiate la nivelul gâtului, nasul spart şi mandibula fracturată. Ioan a fost examinat de către psihiatri pentru a se stabili dacă a fost în deplinătatea facultăţilor mintale atunci când şi-a ucis mama.

“Inculpatul a fost suspus unei expertize medico-legale psihiatrice, medicii specialişti concluzionând că a avut discernământ la momentul comiterii faptei cercetate. Medicul legist din cadrul IML Iaşi a concluzionat că moartea victimei s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acută consecutivă unui politraumatism cu fracturi ale oaselor masivului facial, adică a piramidei nazale şi a maxilarului. De asemenea, victima a suferit plăgi tăiate, înţepate, multiple care intersectează ţesutul celular subcutanat şi musculatura cervicală. Totodată, victima a suferit şi o fractură de cartilaj tiroid", a precizat procurorul.

Ioan Stoica a fost trimis după gratii şi este cercetat pentru omor asupra unui membru de familie.

“Prin referatul din data de 4 iunie 2021 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, s-a propus arestarea preventivă a inculpatului S.I., iar judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi a aprobat cererea de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile", a încheiat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii