Actriţa Draga Olteanu Matei, transferată în stare critică la un spital din Iaşi (UPDATE)

vineri, 13 noiembrie 2020, 19:45
1 MIN
 Actriţa Draga Olteanu Matei, transferată în stare critică la un spital din Iaşi (UPDATE)

Actrița Draga Olteanu Matei se află internată în stare critică la Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Spiridon din Iaşi.

UPDATE

Actriţa Draga Olteanu Matei este conştientă şi comunică cu echipa medicală de la ATI din cadrul Clinicii de Gastroenterologie şi Hepatologie a Spitalului "Sf. Spiridon", a declarat vineri seara coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.

"Este vorba despre o hemoragie importantă. Este internată în acest moment în ATI. Este conştientă, comunică cu echipa medicală. S-au început manevrele diagnostice şi terapeutice și sperăm noi că evoluția va fi una favorabilă. Doamna mai are și alte patologii. Are afecțiuni cardiovasculare și endocrine, care trebuie evaluate și tratate în continuare. Starea doamnei este stabilă după primele manevre terapeutice, în primul rând după transfuzia de sânge, reumplerea volemică şi toate celelalte tratamente care s-au făcut în urgenţă şi se continuă în ATI, la Clinica de Gastroenterologie și Hepatologie", a precizat Diana Cimpoeşu.

UPDATE

Draga Olteanu Matei este în stare critică după ce a suferit un șoc hemoragic pe hemoragie digestivă superioară. Ea este sedată, internată în secția de ATI pentru gastroenterologie.

INFO

A fost transferată de la Spitalul Județean Piatra Neamț. Ea nu este testată pozitiv cu COVID-19. Actrița, în vârstă de 87 de ani, este internată în stare de comă.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii