De Business

Punem punctul pe știi

Agenţiile europene de turism cer ca ruşii să fie daţi afară din hotelurile unde sunt cazaţi

miercuri, 27 aprilie 2022, 15:27
1 MIN
 Agenţiile europene de turism cer ca ruşii să fie daţi afară din hotelurile unde sunt cazaţi

Agenţiile europene de turism cer ca ruşii să fie daţi afară din hotelurile unde sunt cazaţi clienţii lor. Mai mult, solicitarea îi vizează pe turiştii ruşi deja cazaţi, care ar urma să fie evacuaţi.

Hotelurile turceşti s-au pomenit cu un ultimatum din partea tour-operatorilor europeni, scrie Turizm Gazetesi, citat de RBC Ucraina. Pe reţelele sociale sunt deja discuţii despre posibile confruntări, în staţiunile din Turcia, între turiştii ruşi şi cei ucraineni sau din alte state care susţin Kievul.

Operatorul TUI Tantur susţine că ruşii trebuie să plece din hotelurile cu care are contracte, arată newsmaker.md. Tantur reprezintă TUI, agenţie care aduce în Turcia mai ales turiştii din statele baltice. Companiile intermediare din statele baltice au arătat că nu ar dori să găsească ruşi în hotelurile în care sunt cazaţi clienţii lor.

Mai mult, s-ar cere hotelurilor din Turcia să nu mai lucreze cu angajaţi ruşi. În 2021, Turcia a găzuit 4,7 milioane turişti ruşi, plus două milioane de ucraineni. La 11 aprilie, BBC arăta că autorităţile din Turcia vor să înfiinţeze o companie aeriană special pentru a transporta turiştii ruşi în staţiunile turistice.

Citiţi materialul integral pe defapt.ro

 

Comentarii