ALDE se arată tot mai nemulţumit de guvernare

Varujan Vosganian a enumerat atât bilele negre ale Primăriei ieşene, cât şi pe cele ale administraţiei centrale de la Bucureşti.

vineri, 02 august 2019, 01:50
2 MIN
 ALDE se arată tot mai nemulţumit de guvernare

„Nu ieşim de la guvernare”, a precizat deputatul Varujan Vosganian, după ce a reproşat în faţa jurnaliştilor ieşeni mai multe motive de nemulţumire faţă de politica guvernului din care cei de la ALDE fac parte. El s-a referit la rectificarea bugetară şi la discuţiile avute cu premierul Dăncilă şi cu ministrul Finaţelor Publice, Orlando Teodorovici, pe subiectul „situaţiei financiare dificile în care se găsesc Teatrul Naţional din Iaşi, Opera din Iaşi, mai ales în ceea ce priveşte bunurile şi serviciile”.

„Am evidenţiat faptul că va fi foarte greu să susţinem în faţa opiniei publice un buget care taie fonduri de la Cultură, Educaţie şi Sănătate şi adaugă, în schimb, jumătate de miliard la serviciile de informaţii. A rămas ca ieri după-masă să avem o nouă întâlnire”, lucru care nu s-a mai întâmplat. „Rectificarea, aşa cum se face, este o rectificare exclusiv PSD, noi nu ne asumăm nicio responsabilitate”, a conchis Vosganian, înainte să dea un ultimatum. „Astăzi este joi (conferinţa de presă a avut loc ieri, n.r.). Dacă, luni, rectificarea apare în această formă, va trebui să avem o întâlnire de urgenţă a coaliţiei şi să vedem cum mergem mai departe”, a spus el.

Pe de altă parte, nici Primăria ieşeană nu s-a preocupat de situaţia Operei, de exemplu. Liderul ALDE Iaşi a făcut apel la primar să se ţină de cuvânt şi să pună la dispoziţia Ministerului Culturii „un teren de până la 10.000 mp”. „La Filarmonică, Dumnezeu a ajutat, pentru că partener a fost biserica, nu statul”, a declarat fin ironic Varujan Vosganian, făcând aluzie la înţelegerea dintre CJ şi Episcopia Romano-Catolică, proprietara clădirii, pentru consolidarea, renovarea şi redarea ei vieţii culturale ieşene.

El s-a referit şi la autostrada A8, pledând alături de viceprimarul Radu Botez pentru parteneriatul public-privat sub care a fost lansată în licitaţie. Amintim că şi liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, a promis mai multe detalii despre Autostrada Unirii după ce va expira termenul de depunere a ofertelor pe tronsonul ieşean al arterei, respectiv după 5 august. „Nu-mi place că acest proiect a devenit un piedestal pentru campanii electorale”, a mai spus Vosganian. Deputatul ALDE a încheiat cu un scurt bilanţ al primarului şi Consiliului Local de până acum, „Primăria nu se încumetă să se înhame la mari proiecte”, dar şi cu o descriere scurtă şi la obiect a administraţiei centrale: „problema nu e lipsa banilor, – sunt bani –, ci legislaţia încâlcită, o voinţă politică ezitantă, incapacitatea partidelor de a avea un punct de vedere comun şi o susţinere comună a proiectelor”.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii