Anchetatorii au mai găsit un BMW X6 care aparţinea şefului plantaţiei de canabis

sâmbătă, 29 septembrie 2018, 01:50
2 MIN
 Anchetatorii au mai găsit un BMW X6 care aparţinea şefului plantaţiei de canabis

Maşina era condusă de soţia lui Manuel Suarez Villarrubia.

Cercetările în cazul celor patru traficanţi de droguri spanioli şi italieni care au cultivat zeci de kilograme de cannabis în spatele Mă­năstirii Hadâmbu, continuă cu noi „des­co­periri“.

Ieri, poliţiştii de la BCCO au găsit în parcarea complexului Palas un au­tovehicul BMW X6 care aparţinea liderului reţelei Manuel Suarez Villarrubia, şi era condus de către soţia acestuia. În privinţa soţiei spaniolului, aceasta nu a fost găsită, ea fiind plecată prin Italia.

De asemenea, tot ieri, po­liţiştii au făcut percheziţii la o casă unde locuiau Villarrubia cu soţia româncă. În cursul zilei de ieri, poliţiştii au continuat interogatoriile celor patru suspecţi care au fost reţinuţi, respectiv Manuel Suarez Villarrubia (34 de ani, spaniol, capul reţelei), Tommaso Nicolato (28 de ani, italian), Gonzales Vargas Angel (51 de ani, spaniol) şi Luigi Vono (36 de ani, italian).

Potrivit anchetatorilor, sub aparenţa că ar cultiva legume pentru export, cei patru au înfiinţat mai multe solarii la Hadâmbu, a căror suprafaţă totală se ridică la 800 de metri pătraţi.

Acolo, au plantat 2.000 de plante de canabis, pe care, în ultimele luni, le-au îngrijit pentru a ajunge la maturitate. Ce nu ştiau străinii e că anchetatorii ieşeni erau cu ochii pe ei şi aşteptau ziua în care vor recolta canabisul.

Traficanţii au fost ridicaţi în cursul nopţii de miercuri spre joi, oamenii legii percheziţionând şi un imobil din Miroslava, situat la adresa Fundac Teiu, nr. 6 pe care străinii îl închiriaseră.

Aici au fost găsiţi cei patru, ei aflându-se sub efectul stupefiantelor. În timpul percheziţiei, unui italian i-a venit rău, iar anchetatorii au sunat la 112 şi au chemat ambulanţa, însă traficantul a refuzat să fie transportat la spital.

În timpul audierilor, liderul grupării, Vil­la­rrubia Suarez, a spus că drogurile sunt pentru consum propriu, iar celălalt spaniol le-a spus că a venit în Iaşi de o săptămână şi că nu ştie nimic despre trafic.

În serele de canabis, procurorii au descoperit aparatură performantă de creştere a plantelor de canabis, precum şi ustensile de prelucare a acestora. În total, au fost ridicate 52 de kilograme de muguri de canabis şi 656 de rezină de canabis, percheziţiile durând în jur de 10 ore.

Drogurile erau pentru export, susţin surse judiciare, care au mai arătat că urmau să fie scoase din ţară în doze de suc, destinaţia fiind Olanda, Italia şi Spania.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii