Apelul lui Urtoi către autorități în cazul autostrăzii A8: NU MAI BLOCAȚI ACEST PROIECT! Este o mare bătaie de joc ce se întâmplă cu acest proiect!

sâmbătă, 13 ianuarie 2024, 11:40
2 MIN
 Apelul lui Urtoi către autorități în cazul autostrăzii A8: NU MAI BLOCAȚI ACEST PROIECT! Este o mare bătaie de joc ce se întâmplă cu acest proiect!

Cătălin Urtoi, director interimar CNAIR și implicat activ în construirea Autostrăzii A8, face un apel către guvernanți pentru a se debloca proiectul în condițiile în care de 30 de zile sunt aprobați  indicatorii tehnico-economici  prin HG. ” Ieșenii așteaptă această autostradă de prea mulți ani, iar problemele în trafic la ora actuală pe secțiunea de drum național Motca-Podu Iloaiei-Letcani sunt foarte grave!”, a scris el în postarea sa de pe pagina de Facebook pe care v-o prezentăm în rândurile de mai jos:

Autostrada Unirii-A8!
Situația proiectului Autostrăzii Unirii-A8 devine critică!
Fac un apel la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR S.A., la conducerea acestei companii și în special la dl Director General Cristian Pistol și dl Director General Adjunct Gabriel Budescu:
1. Deblocati imediat tronsonul montan de pe A8, respectiv Miercurea Nirajului-Leghin!
De mai bine de 30 zile sunt indicatorii tehnico-economici aprobați prin HG.
Faceți public situația documentației pentru licitația de Proiectare + Execuție și demarati această procedură. 
NU MAI BLOCAȚI ACEST PROIECT!
Faceți public, în cel mai scurt timp, un program clar, un grafic prin care să vă asumați finalizarea acestui proiect până în 2030!
2. Luați măsurile manageriale care se impun conform legii și cu celeritate pentru a debloca situația contractului pe tronsonul Motca-Leţcani-Ungheni!
Este o mare bătaie de joc ce se întâmplă cu acest proiect!
Ieșenii așteaptă această autostradă de prea mulți ani, iar problemele în trafic la ora actuală pe secțiunea de drum național Motca-Podu Iloaiei-Letcani sunt foarte grave!
Ca și conducere executivă, sunteți obligați să faceți tot ce ține de dumneavoastră în relația contractuală pe care o aveți cu firma de proiectare Consitrans.
Așteptăm și aici un grafic clar, pe care să și-l asume această firmă de proiectare, în legătură cu etapele care au mai rămas de parcurs până la finalizarea Sf-ului și a Proiectării. 
Așteptăm un program clar și asumat din partea dumneavoastră ca și manageri, în legătură cu finalizarea etapizata a acestui proiect, pe loturi, în perioada 2026-2030.
Îmi asum acest demers pe care îl fac public în acest mod, din poziția pe care o am, dar trebuie să construim această infrastructură rutieră cât mai repede!
Sunt dispus să-mi aduc aportul managerial alături de dumneavoastră, iar împreună cu colegii din Compania Națională de Investiții Rutiere-CNIR să punem umărul la finalizarea cât mai rapidă a acestor proiecte, dacă se va dori!

Comentarii